Kuopion Kaupunginorkesteri

 
 

Vammaispalvelut

Kuopion Musiikkikeskuksen tilojen suunnittelussa on otettu huomioon eri asiakasryhmien tarpeet. Tavoitteenamme on tarjota kaikille asiakkaillemme tasapuolisesti elämyksellinen vierailu talossamme.

Pääsisäänkäyntien (Kuopionlahdenkatu ja Puijonkatu) yhteydessä on pyörätuoliluiskat sekä Kuopionlahden puoleisella sisäänkäynnillä automaattisesti avautuvat ovet.

Eri puolilla taloa sijaitsevat 3 hissiä mahdollistavat pyörätuoliasiakkaiden ym. liikuntaesteisten asiakkaiden esteettömän pääsyn talon tiloihin; eteisaulassa sijaitsevalla tilahissillä pääsee Jazzklubille, Konserttilämpiöön ja 4. kerroksen Taivaslämpiöön. Lisäksi hissejä löytyy yksi oppilaitosten sisäänkäynnin (Puijonkatu) lähettyviltä ja yksi henkilökunnan sisäänkäynnin (Kirkkokatu) puolelta. Lisäksi talossa on useampi inva-WC.

Konserttisalin pyörätuolipaikat on sijoitettu helppokulkuisiin paikkoihin (oikea alaparvi 14 paikkaa ja oikea sivuparvi 4 paikkaa), joista on hyvä näkyvyys lavalle. Alaparven pyörätuolipaikoille on esteetön kulku Valohallista automaattisesti avautuvien sisäovien kautta. Konserttisalissa on myös kuulovahvistin eli induktiosilmukka.

Liikuntaesteiset asiakkaat on pyritty huomioimaan myös lipunmyynnissä.

Henkilökohtainen avustaja pääsee maksutta avustettavan asiakkaan pääsylipulla Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalissa järjestettäviin konsertteihin erikseen määrätyille paikoille. Henkilökohtaista avustajaa tarvitsevia asiakkaita pyydetään ilmoittamaan avustajan mukanaolosta sekä muista erityistoivomuksista lipunoston yhteydessä. Lipunmyynti paikoille tapahtuu vain Musiikkikeskuksen lippukassalla. HUOM! Pyörätuolipaikkoja on rajoitetusti. Asiakkaita pyydetään saapumaan tilaisuuksiin riittävän ajoissa.

Mikäli Kuopion kaupunginorkesterin konsertti järjestetään muualla kuin Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalissa, pyörätuoli- ym. liikuntaesteisille soveltuvien paikkojen määrä saattaa vaihdella konserttipaikasta riippuen.

Palvelualtis henkilökuntamme on aina tarvittaessa apunasi.

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio