Kuopion Kaupunginorkesteri

 
 

Vammaispalvelut

Kuopion Musiikkikeskuksen tilojen suunnittelussa on otettu huomioon eri asiakasryhmien tarpeet sekä esteettömystekijät. Tavoitteenamme on tarjota kaikille asiakkaillemme tasapuolisesti elämyksellinen vierailu talossamme.

Pyörätuoliluiskat

Kuopion Musiikkikeskuksen pääsisäänkäynnin (Kuopionlahdenkatu) yhteydessä on ekstraleveä pyörätuoliluiska ja liiketunnistimella toimivat automaattiovet.

Oppilaitosten sisäänkäynnin (Puijonkatu) yhteydessä on leveä pyörätuoliluiska sekä ovipainikkeella toimiva automaattiovi.

Hissit

Eri puolilla taloa sijaitsevat 3 hissiä mahdollistavat pyörätuoliasiakkaiden ym. liikuntaesteisten asiakkaiden esteettömän pääsyn talon yleisötiloihin.

Talon pääsisäänkäynnin yhteydessä olevassa pääaulassa sijaitsevalla hissillä pääsee Jazzklubille pohjakerrokseen, 2. kerroksen Konserttilämpiöön ja 3. kerroksen Taivaslämpiöön. Hissiin mahtuu pienemmät pyörätuolit, mutta ei isot sähköpyörätuolit.

Tilahissit sijaitsevat oppilaitosten sisäänkäynnin (Puijonkatu) lähettyvillä sekä taiteilijasisäänkäynnin / henkilökunnan sisäänkäynnin (Kirkkokatu) puolella taloa.

Inva-WC

Talon sisääntulokerroksessa on useampi inva-WC: pääaulan yhteydessä vaatesäilytyksen molemmissa päädyissä sekä oppilaitosten puolella tilahissin lähettyvillä.

Pyörätuolipaikat

Konserttisalin pyörätuolipaikat on sijoitettu helppokulkuisiin paikkoihin (oikea alaparvi 6 paikkaa ja oikea sivuparvi 2. krs 2 paikkaa), joista on hyvä näkyvyys lavalle. Alaparven pyörätuolipaikoille on esteetön kulku Valohallista automaattisesti avautuvien sisäovien kautta. Toisen kerroksen sivuparven paikoille pääsee pääaulan hissillä tai tilahisseillä.

Induktiosilmukka

Konserttisalissa on myös kuulovahvistin eli induktiosilmukka. Muista laittaa kuulolaitteesi T-kytkentä päälle.
Katso induktiosilmukan kuuluvuuskartta (HUOM! Kartta on suuntaa-antava. Kysy lisää lipunmyynnin henkilökunnalta.)

Henkilökohtainen avustaja

Henkilökohtaista avustajaa tarvitsevat asiakkaat on myös pyritty huomioimaan. Henkilökohtainen avustaja pääsee maksutta avustettavan asiakkaan pääsylipulla Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalissa järjestettäviin konsertteihin erikseen määritellyille paikoille. Avustajan mukanaolosta sekä muista erityistoivomuksista pyydetään ilmoittamaan lipunoston yhteydessä. Paikkoja voi lunastaa Kuopion Musiikkikeskuksesta, Kuopio Infosta, Sokos Kuopiosta ym. Lippupisteen myyntipisteistä ja Kuopion kaupunginteatterista.

EU:n Vammaiskortti

Kuopion Musiikkikeskus on myös EU:n Vammaiskortti-kohde. EU:n Vammaiskortti tuli Suomessa käyttöön vuonna 2018. Me olemme mukana Vammaiskortin tukijoukoissa ja haluamme palvella parhaalla mahdollisella tavalla erityistä tukea tarvitsevia asiakkaitamme.

Meillä:
• Vammaiskortin haltijan avustaja tai tukihenkilö pääsee aina maksutta palveluumme silloin, kun kortissa on A-merkintä.
• Vammaiskortin haltijan avustaja tai tukihenkilö pääsee aina maksutta palveluumme.
• Toimitiloissamme on esteetön sisäänpääsy ja kulku tilasta toiseen.
• Toimitiloissamme on esteetön WC
• Toimitiloissamme on selkeät opasteet
• Toimitilojemme läheisyydessä on mahdollisuus Invapysäköintiin.
• Katsomossamme on pyörätuolipaikkoja.
• Tiloissamme on induktiosilmukka
• Toimitilojemme esteettömyystiedot löytyvät selkeästi omilta verkkosivuiltamme
• Koko henkilökuntamme on sitoutunut parhaalla mahdollisella tavalla palvelemaan vammaista asiakastamme.

Olethan meihin yhteydessä, jos huomaat palvelussamme parannettavaa. Olemme valmiita kehittämään palveluamme saavutettavammaksi. Lisätietoa EU:n Vammaiskortista löydät sivulta > www.vammaiskortti.fi

Kuopion Musiikkikeskuksen palvelualtis henkilökunta on aina tarvittaessa apunasi.

 

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio