Kuopion Kaupunginorkesteri

 
 

Musiikkikasvatus

Kuopion kaupunginorkesterin musiikkikasvatustyö on suunnattu erityisesti päiväkoti- ja kouluikäisille lapsille, yläkoululaisille ja lukiolaisille sekä nuorille aikuisille.  Kausittain orkesteri toteuttaa näille kohderyhmille räätälöityjä teemakonsertteja. Myös vanhuksille, erityisryhmille sekä muulle aikuisyleisölle tarjotaan elävää musiikkia mm. vanhuksille ja kehitysvammaisille suunnattujen päiväkonserttien ja Kuopio juhlii -tapahtuman ilmaiskonserttien muodossa. Vuosina 2010-2016 orkesteri toteutti ensimmäisen kummilapsiprojektinsa, ja toinen kummilapsiprojekti käynnistyi vuoden 2018 alussa ja se on suunnattu Kuopiossa vuonna 2017 syntyneille lapsille.

Musiikkikasvatustoiminnalla orkesteri palvelee Kuopion lisäksi koko maakunnan sekä laajemmankin alueen yleisöä. Konsertoimalla lähikuntien eri-ikäisille kuulijoille orkesteri haluaa parantaa elävän taidemusiikin saavutettavuutta myös Kuopion ulkopuolella.

Syksyllä 2017 Kuopion kaupunginorkesteri pääsi mukaan Suomen Kulttuurirahaston rahoittamaan, valtakunnalliseen Taidetestaajat-hankkeeseen ja kutsui pohjois-savolaisia 8-luokkalaisia testaamaan, miltä taide tuntuu. Orkesteri kutsuttiin Taidetestaajat-hankkeeseen myös kausille 2018-2019 ja 2019-2020. Lue lisää Taidetestaajista.

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio