Kuopion Kaupunginorkesteri

 
 

Lapset ja nuoret

Tältä sivulta löydät tietoa Kuopion kaupunginorkesterin lapsille ja nuorille suunnatusta ohjelmistosta sekä taidekasvatustyöstä, jota orkesteri toteuttaa yksin tai yhteistyössä kuopiolaisten organisaatioiden kanssa.

Kuopion Seinä

Kuopion Seinällä voit tutustua lasten ja nuorten kulttuuritarjontaan kuluvalla kaudella. Kuopion Seinältä löydät Kuopion kaupunginorkesterin lapsille ja nuorille suunnatut ohjelmatiedot.

Katso Kuopion kaupunginorkesterin lasten ja nuorten konsertit kuluvalla kaudella Kuopion Seinältä.

Musiikkilaatikot

Kuopion Musiikkikeskuksesta voi lainata opetusmateriaalia musiikkilaatikoiden muodossa. Laatikot on suunniteltu erityisesti avointen varhaiskasvatuspalvelujen käyttöön, mutta niitä voi hyödyntää myös päiväkodeissa ja alakouluissa.

Musiikkilaatikoissa on kolme eri teemaa: klassinen musiikki, suomalainen kansanmusiikki ja jazzmusiikki. Jokaisessa laatikossa on tietoa ja esimerkkejä sen esittelemästä musiikin lajista, ideoita ja ohjeita musiikkiliikuntaan, soittamiseen, laulamiseen ja musiikin kuunteluun.

Laina-aika: max. 4 viikkoa. Lainaaja huolehtii kuljetuksesta.

Varaukset:
musiikkikeskus(at)kuopio.fi
puh. 044 7182 367

Musiikkipolku

Musiikkipolulla 7. luokan oppilaat vierailevat Kuopion kaupunginorkesterin luona Kuopion Musiikkikeskuksessa. Musiikkipolku kuuluu Kuopion kaupungin Kulttuuripolkuun ja on osa Kuopion perusopetuksen tavoitteellista kulttuurikasvatussuunnitelmaa.

Musiikkipolulla tutustutaan orkesteriin ja kapellimestarin rooliin. Kuopion kaupunginorkesterin kokoonpano esittäytyy Atso Almilan johdolla mm. näyttämöteosten ja elokuvamusiikin sävelin. Tutuiksi tulevat niin orkesterin soittimet kuin kapellimestarin työkin. Eri aikakausien säveltäjien musiikki piirtää yleisön mieliin kuvia mm. Figaron häistä, Kuoleman valssista sekä lännen- ja avaruuselokuvista. Kumpi voittaa, hyvä vai paha?

Ennen käyntiä Kuopion kaupunginorkesterin vieraana on hyvä tutustua Musiikkipolun materiaaliin.

Lisätietoa Kulttuuripolusta:

Kulttuurisuunnittelija Jonna Forsman
puh. 044 718 2468
jonna.forsman(at)kuopio.fi

Taidetestaajat

Syksyllä 2017 Kuopion kaupunginorkesteri pääsi mukaan Suomen Kulttuurirahaston rahoittamaan, valtakunnalliseen Taidetestaajat-kulttuurikasvatussuunnitelmaan ja kutsui pohjoissavolaisia 8-luokkalaisia testaamaan, miltä taide tuntuu. Orkesteri kutsuttiin Taidetestaajat-toimintaan myös kausille 2018-2019, 2019-2020, 2020-2021, 2021-2022 ja 2022-2023. Lue lisää Taidetestaajista.

K9-etu

K9-etu on 9-luokkalaisten kulttuurietu ja osa Kuopion kaupungin Kulttuuripolkua. K9-edun saavat kaikki 9-luokalle siirtyvät Kuopion seudun peruskoulun yhdeksäsluokkalaiset. Kuopion kulttuurilaitokset tarjoavat Kuopion, Lapinlahden, Juankosken, Siilinjärven, Tervon, Vieremän, Iisalmen, Rautalammin, Vesannon, Suonenjoen, Keiteleen, Pielaveden, Kiuruveden, Sonkajärven, Rautavaaran, Tuusniemen ja Kaavin 9-luokkalaisille mahdollisuuden käyttää omalla vapaa-ajallaan kulttuuripalveluja maksutta tai alennuksella.

Kuopion kaupunginorkesteri tarjoaa kaikille alle 20-vuotiaille 4 € lipun kaupunginorkesterin kausikonsertteihin konserttipäivänä. Hintaan sisältyvät käsiohjelma ja narikka. Konserttipäivän lippujen lunastus Kuopion Musiikkikeskuksesta.

Lippu hankitaan Musiikkikeskuksen lipunmyynnistä konserttipäivänä:
– etuhinta on voimassa, mikäli konserttilippuja on vielä jäljellä
– etu koskee vain kausikonsertteja (8 konserttia keväällä, 8 syksyllä)
– etu ei koske erikoiskonsertteja
– sama etu koskee myös kaikkia alle 20-vuotiaita henkilöitä (ikä todistettava lippua ostettaessa)

Lisätietoja Kuopion kaupungin K9-toiminnasta:

Draamakasvattaja Anni Marin
puh. 044 718 2380
anni.marin(at)kuopio.fi

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio