Kuopion Kaupunginorkesteri

 
 

Lapset ja nuoret

Tältä sivulta löydät tietoa Kuopion kaupunginorkesterin lapsille ja nuorille suunnatusta ohjelmistosta sekä taidekasvatustyöstä, jota orkesteri toteuttaa yksin tai yhteistyössä eri kuopiolaisten organisaatioiden kanssa.

Kuopion Seinä

Tutustu lasten- ja nuorten kulttuuritarjontaan kuluvalla kaudella. Kuopion Seinältä löydät Kuopion kaupunginorkesterin lapsille ja nuorille suunnatut ohjelmatiedot.

Katso Kuopion kaupunginorkesterin lasten ja nuorten konsertit syksyllä 2018 Kuopion Seinältä.

Musiikkilaatikot

Kuopion Musiikkikeskuksesta voi lainata opetusmateriaalia musiikkilaatikoiden muodossa. Laatikot on suunniteltu erityisesti avointen varhaiskasvatuspalvelujen käyttöön, mutta niitä voi hyödyntää myös päiväkodeissa ja alakouluissa.

Musiikkilaatikoissa on kolme eri teemaa: klassinen musiikki, suomalainen kansanmusiikki ja jazzmusiikki. Jokaisessa laatikossa on tietoa ja esimerkkejä sen esittelemästä musiikin lajista, ideoita ja ohjeita musiikkiliikuntaan, soittamiseen, laulamiseen ja musiikin kuunteluun.

Laina-aika: max. 4 viikkoa. Lainaaja huolehtii kuljetuksesta.

Varaukset:
musiikkikeskus@kuopio.fi
puh. 044 7182 367

Musiikkipolku

Musiikkipolulla 7. luokan oppilaat vierailevat Kuopion kaupunginorkesterin luona sekä Kuopion konservatorion Soitinpolulla Kuopion Musiikkikeskuksessa.

Musiikkipolku kuuluu Kulttuuripolkuun ja on osa Aktiivinen lapsuus ja nuoruus Kuopiossa -ohjelmakokonaisuutta, jonka tärkeimpänä tavoitteena on aktivoida lapsia ja nuoria kulttuurin ja liikunnan avulla. Ohjelma takaa kaikille Kuopion kaupungin perusopetuksen oppilaille tasa-arvoiset mahdollisuudet kaupungin kulttuuripalveluihin.

Musiikkipolulla tutustutaan orkesteriin ja kapellimestarin rooliin. Kuopion kaupunginorkesterin romanttinen kokoonpano esittäytyy Atso Almilan johdolla 1800-luvun loppupuolen romantiikan ajan sävelin. Tutuksi tulevat niin orkesterin soittimet kuin kapellimestarin työkin. John Williamsin säveltämä Darth Vaderin pahuuden voimia edustava elokuvateema haastaa Jean Sibeliuksen sata vuotta vanhemman sankarillista isänmaallisuutta nostattavan Alla marcian. Kumpi voittaa, hyvä vai paha?

Kuopion konservatorion soitinesittelyssä tutustutaan erilaisiin orkesterisoittimiin lähemmin.

Ennen käyntiä Kuopion kaupunginorkesterin vieraana on hyvä tutustua musiikkipolun materiaaliin.

Lisätietoa Kulttuuripolusta:

Kulttuurisuunnittelija Jonna Forsman
puh. 044 718 2468
jonna.forsman(at)kuopio.fi

K9-kortti

K9-kortti on 9-luokkalaisten kulttuurikortti. Kuopion K9-projekti on ollut Suomessa historiallinen. Hanketta, jossa näin suurelle joukolle on annettu useita tuntuvia kulttuurin käyttömahdollisuuksia täysin ilmaiseksi, ei ole aiemmin kokeiltu. K9-kulttuurikortti otettiin Kuopiossa käyttöön helmikuussa 2001 ja vakinaistettiin seuraavana vuonna osaksi Kuopion palveluja.

K9-kulttuurikortin saavat kaikki 9-luokalle siirtyvät Kuopion seudun peruskoulun yhdeksäsluokkalaiset. Kuopion kulttuurilaitokset tarjoavat Kuopion, Lapinlahden, Juankosken, Siilinjärven, Tervon, Vieremän, Iisalmen, Rautalammin, Vesannon, Suonenjoen, Keiteleen, Pielaveden, Kiuruveden, Sonkajärven, Rautavaaran, Tuusniemen ja Kaavin 9-luokkalaisille mahdollisuuden käyttää omalla vapaa-ajallaan kulttuuripalveluja maksutta tai alennuksella.

9-luokkalaisten kulttuurikortti oikeuttaa pääsyyn 4 euron lipulla K9-logolla merkittyihin Kuopion kaupunginorkesterin konsertteihin, mikäli niihin on esityspäivänä vapaita paikkoja. Hinta sisältää Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/ lippu.

Lippu tulee lunastaa henkilökohtaisesti ja pyydettäessä on todistettava henkilöllisyys. Ei ennakkovarauksia. Poikkeus! Lähikuntien sekä Karttulan, Nilsiän, Riistaveden, Vehmersalmen, Maaningan, Juankosken ja Pyörön koulujen oppilailla on oikeus varata paikkalippu konsertteihin esityspäivänä.

Lisätietoja Kuopion kaupungin K9-toiminnasta:

Kulttuurisuunnittelija Jonna Forsman
puh. 044 718 2468
jonna.forsman(at)kuopio.fi

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio