Kuopion Kaupunginorkesteri

 
 

Aikuisyleisö ja ikäihmiset

Kuopion kaupunginorkesteri tarjoaa myös muulle klassisesta musiikista ja orkesteritoiminnasta kiinnostuneelle yleisölle erilaisia mahdollisuuksia tutustua toimintaan syvemmin. Orkesterimusiikin saloja avataan mm. kausikonsertteja edeltävissä, kaikille avoimissa taiteilijatapaamisissa.

Lisäksi kaupunginorkesterin kanta-asiakkaille (l. kausikonserttisarjan kausikorttiasiakkaat) järjestetään erikseen kanta-asiakkaiden iltoja, joissa heillä on mahdollisuus mm. tavata vierailevia taiteilijoita ja kuulla etukäteen uutisia tulevista konserteista ja kausista.

Kulttuuri vanhustyön tukena

Kuopiossa toimii Kulttuuri vanhustyön tukena -työryhmä. Toiminnan tavoitteena on mahdollistaa taiteen ja kulttuurin keinoin ikäihmisten aktiivinen ja omannäköinen elämä, kulttuurin ja taiteen saavutettavuus, vanhustyön kulttuuriosaamisen sekä kulttuuritoimijoiden vanhusosaamisen vahvistaminen ja taiteilijoiden työmahdollisuuksien lisääminen. Esimerkiksi Kulttuuriluotsi voi toimia yksinäiselle vanhukselle tukena ja seurana Kuopion kaupunginorkesterin konserteissa. Lisäksi Kuopion Musiikkikeskuksessa järjestetään Kulttuurikahvila 60+ -toimintaa.

Kuopion kulttuurimenot ikäihmisille on koottu Kulttuurirohdot-esitteeseen.

Saavutettavat orkesterit -hanke

Kuopion kaupunginorkesteri valittiin mukaan Helsingin kaupunginorkesterin yhteistyössä Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n kanssa koordinoimaan Accessible orchestras – Saavutettavat orkesterit –hankkeeseen, jossa kehitetään orkesterien toimintaa ikäihmisten parissa Suomessa ja Isossa-Britanniassa vuosien 2020-2021 aikana. Hankkeella lisätään kulttuurin ja taiteen yhdenvertaista saavutettavuutta etsimällä keinoja tuoda orkesteritoiminta lähelle sitä ikääntynyttä väestöä, joka ei pääse orkesterien luo.

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio