Kuopion Kaupunginorkesteri

 
 

Yleisötyö

Kuopion kaupunginorkesteri haluaa tutustuttaa erilaiset käyttäjäryhmät musiikin maailmaan. Monipuolisten konserttien ja yleisötyön avulla lisätään yleisön tietoisuutta ja tietoa orkesterimusiikista sekä muusta taidemusiikista ja syvennetään eri yleisöryhmien konserttikokemusta.

Kuopion kaupunginorkesterin yleisötyö tavoittaa vuosittain tuhansia itäsuomalaisia. Orkesteri vierailee erikokoisina kokoonpanoina päiväkodeissa, kouluissa, palvelutaloissa, sairaaloissa ja jopa yksityiskodeissa. Yhteistyössä pitäjäraatien kanssa toteutetaan konsertteja myös kaupungin reuna-alueilla. Orkesteri järjestää päiväkonsertteja päiväkoti- ja koululaisryhmille sekä vanhuksille ja kehitysvammaisille ja kutsuu 7-luokkalaisia Musiikkipolulle. Se toteuttaa yhteisesiintymisiä kaupungin musiikkiluokkien ja kuorojen sekä Kuopion taidelukio Lumitin kummikoululaisten kanssa. Ennen orkesterin kausikonsertteja järjestetään avoimia harjoituksia sekä taiteilijatapaamisia kaikelle yleisölle.

 

Musiikkikasvatus

Kuopion kaupunginorkesterin musiikkikasvatustyö on suunnattu erityisesti päiväkoti- ja kouluikäisille lapsille, yläkoululaisille ja lukiolaisille sekä nuorille aikuisille.

Lue lisää

 
 

Lapset ja nuoret

Tältä sivulta löydät tietoa Kuopion kaupunginorkesterin lapsille ja nuorille suunnatusta ohjelmistosta sekä taidekasvatustyöstä, jota orkesteri toteuttaa yksin tai yhteistyössä kuopiolaisten organisaatioiden kanssa.

Lue lisää

 
 

Opiskelijat

Opiskelijat saavat opiskelijakortilla etua useimpien Kuopion kaupunginorkesterin konserttien pääsylippujen hinnoista.

Lue lisää

 
 

Aikuisyleisö ja ikäihmiset

Kuopion kaupunginorkesteri tarjoaa myös muulle klassisesta musiikista ja orkesteritoiminnasta kiinnostuneelle yleisölle erilaisia mahdollisuuksia tutustua toimintaan syvemmin.

Lue lisää

 
 

Kummilapsitoiminta

Suomen juhlavuoden kunniaksi Kuopion kaupunginorkesteri aloitti toisen kummilapsiprojektinsa keväällä 2018, jolloin kaikki Kuopiossa vuonna 2017 syntyneet lapset kutsuttiin orkesterin kummilapsiksi. Orkesterin ensimmäinen kummilapsiprojekti käynnistyi vuonna 2010 ja päättyi keväällä 2016 lasten valmistujaisjuhlaan.

Lue lisää

 
 

Avoimet harjoitukset

Kaupunginorkesteri järjestää kausittain kaikille avoimia harjoituksia. Lisäksi voit kysyä orkesterin toimistosta mahdollisuudesta vierailla ryhmän kanssa orkesterin muissa harjoituksissa.

Lue lisää

 
 

Pienryhmätoiminta

Orkesterin toimistosta voi tiedustella kaupunginorkesterin pienryhmiä vierailemaan päiväkodissa, koulussa, yhdistyksen tilaisuudessa tai yrityksessä.

Lue lisää

 
 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio