Kuopion Kaupunginorkesteri

 
 

Esiintymispaikat

Kuopion Musiikkikeskus

Kuopion kaupunginorkesterin kotisali on Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisali. Kuopion Musiikkikeskus valmistui Kuopionlahden rannalle elokuussa 1985. Se kuuluu Suomen konsertti- ja kongressitalojen eliittiin. Musiikkikeskuksen tiloissa järjestetään vuosittain yli 300 tilaisuutta, joiden kävijämäärät vaihtelevat 100.000-150.000 vieraan välillä. Kuopion Musiikkikeskus tarjoaa monipuolisia ja korkeatasoisia musiikkielämyksiä maakunnan musiikin ystäville. Kuopion kaupunginorkesteri tuo lähes viikoittain konserttisalin estradille kansainvälisen tason kapellimestari- ja solistivieraita ja Suomen viihdetaivaan tähdet vierailevat säännöllisesti konserttikiertueillaan Kuopion Musiikkikeskuksessa.

Ennen Kuopion Musiikkikeskuksen valmistumista kaupunginorkesterin harjoittelu- ja esiintymispaikat vaihtelivat alueen koulujen juhlasaleista, kasarmialueen rakennuksien tiloista, teatteritalon studiosta, väestönsuojasta ja Kuopion Yliopiston Snellmannia-salista Kaupungintalon juhlasaliin.

Kuopion Musiikkikeskuksen käyntiosoite:
Kuopionlahdenkatu 23
70100 Kuopio

Kuopion Musiikkikeskus kartalla

Muut esiintymistilat

Kuopiossa kaupunginorkesteri konsertoi myös Musiikkikeskuksen konserttisalin ulkopuolella mm. Kuopion Tuomiokirkossa, Kuopion kaupungintalolla sekä Itä-Suomen yliopiston tiloissa. Lisäksi orkesteri esiintyy vierailukonserteissa eri puolilla maakuntaa ja Suomea yhteistyössä eri ammattiorkestereiden ja -kuorojen kanssa. Orkesteri vierailee säännöllisesti mm. Iisalmen konserttitalossa, Kiuruveden Kiurusalissa, Pieksämäellä ym. ympäristökunnissa. Orkesterin kamarikokoonpanot jalkautuvat kausittain mm. Kuopion ja maakunnan päiväkoteihin, kouluihin, palvelutaloihin ja vanhainkoteihin, sairaaloihin, yhdistyksiin, yrityksiin, kahviloihin jne.

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio