Kuopion Kaupunginorkesteri

 
 

Hyvä tietää

Saapuminen Kuopion Musiikkikeskukseen

Käyntiosoite

Kuopionlahdenkatu 23
70100 Kuopio
Aulavastaavat puh. 044 7182 367
Lippukassa puh. 0600 96100 (1,98 e/min.+pvm)
Asiointisähköposti musiikkikeskus (at) kuopio.fi

Kuopion alueen kartta

Kuopion Musiikkikeskuksen pysäköintialue

Pysäköinti

Mikäli saavut taloon henkilöautolla tai linja-autolla, niin Kuopion Musiikkikeskuksen pääsisäänkäyntiä (Kuopionlahdenkatu) vastapäätä sijaitsevalla pysäköintialueella on 118 henkilöauto- ja 16 linja-autopaikkaa. Pysäköintialue on kaupungin pysäköinninvalvonnan alainen.

Pysäköinti arkisin

Pysäköinti päivisin klo 8-16 välillä on maksutonta ensimmäisten 2 tunnin ajan Musiikkikeskuksen pääsisäänkäyntiä lähinnä olevissa kahdessa ensimmäisessä pysäköintivälikössä. Mikäli tilaisuuden kesto on pidempi kuin kaksi tuntia tarvitaan pysäköintilupa, jota voi tiedustella Musiikkikeskuksen henkilökunnalta. Muu pysäköintialue Musiikkikeskuksen edessä on maksutonta aluetta.

Iltaisin klo 16 jälkeen on Musiikkikeskuksen pysäköintialueella maksutonta. Lisäksi pysäköintipaikkoja löytyy Musiikkikeskuksen läheisyydestä sivukatujen varrelta.

Viikonloppuisin em. rajoitukset eivät ole voimassa.

Invapysäköintipaikat (4 kpl) sijaitsevat Kuopion Musiikkikeskuksen Puijonkadun puoleisella pysäköintialueella, johon ajetaan Kuopionlahdenkadun puolelta.

Julkiset kulkuneuvot

Kuopion seudun joukkoliikenne

Matkahuolto

VR

Kuopion Musiikkikeskukseen saapuminen – kartat

Vaatesäilytys

Kuopion Musiikkikeskuksen pääsisäänkäynnin yhteydessä olevassa aulassa sijaitsee vaatesäilytys, jonka toiminnasta vastaa Kuopion Nuorisomusiikki ry.

Valvottu vaatesäilytys maksaa 3 euroa, mikäli tilaisuuden järjestäjä ei toisin ilmoita. Vaatesäilytyksen voi maksaa ennakkoon lipunmyynnissä tapahtuman pääsylipun lunastuksen yhteydessä tai erikseen tai suoraan vaatesäilytyshenkilökunnalle.

Aulassa on myös valvomaton ja maksuton vaatesäilytys.

Lippukassa

Kuopion Musiikkikeskuksen pääsisäänkäynnin yhteydessä olevassa aulassa sijaitsee myös lippukassa, joka palvelee yleensä arkisin klo 12-17 ja esityspäivinä arkisin tapahtuman alkuun saakka sekä viikonloppuisin tuntia ennen esitystä. Lipunmyynnin palvelunumero on 0600 96100 (1,98 e/min. + pvm). Lipunmyynnin poikkeavista aukioloajoista ilmoitetaan erikseen www-sivuillamme (mm. etusivulla ja lipunmyyntisivulla).

Katso tarkempia tietoja mistä voit lunastaa pääsylippuja konsertteihimme.

Ravintolapalvelut

Lue lisää ravintolapalveluista.

Katsomokartta

Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalin katsomokartta

Kamerat, videokamerat ja matkapuhelimet

Kuopion kaupunginorkesterin muusikot ja orkesterin kanssa esiintyvät vierailevat taiteilijat tekevät työtään ja tarjoavat elämyksiä juuri teitä varten. Kuopion kaupunginorkesterin toive on, että konserttisalin ovien sulkeuduttua, yleisö sulkee matkapuhelimet ym. mahdollista häiriötä tuottavat ja esiintyjien sekä kanssayleisön keskittymistä vaikeuttavat sähköiset laitteet ennen esityksen alkamista sekä jälleen väliajan jälkeen.

Pyydämme ystävällisesti muistamaan, että kyseessä on aina elävän musiikin konsertti. Toivomme, että yleisö pyrkisi minimoimaan kaikki keskittymistä vaikeuttavat häiriötekijät – puhumisen, kuiskaamisen, yskimisen, käsiohjelman tai karkkipapereiden rapistelun – jotka voivat häiritä esiintyjiä ja samalla myös muun yleisön konserttinautintoa.

Lisäksi valokuvaaminen, videokuvaaminen ja nauhoittaminen ei ole Kuopion kaupunginorkesterin konserteissa sallittua (paitsi jos toisin esityksen alussa tai käsiohjelmassa erikseen ilmoitetaan).

Mikäli jaat kuvia tai muita mukavia muistoja tai ajatuksiasi sosiaalisen median kanavissa vierailustasi Kuopion Musiikkikeskuksessa ja/tai tapahtumissamme talon ulkopuolella, olisimme iloisia jos tägäät postauksessasi Kuopion kaupunginorkesterin > @kuopionkaupunginorkesteri #kuopionkaupunginorkesteri niin mekin saamme nauttia muistoistasi. Mikäli haluamme jakaa postauksesi, otamme sinuun ensin yhteyttä.

Tutustu sivuihimme ja seuraa meitä:
Facebookissa > www.facebook.com/kuopionkaupunginorkesteri
Instagramissa > www.instagram.com/kuopionkaupunginorkesteri

Väliaika

Väliajan kesto on yleensä 20 minuuttia, mikäli sellainen esityksessä on. Väliajan kestosta ja sen mahdollisista muutoksista informoidaan asiakkaita kaikkien tilaisuuksien yhteydessä olevilla kuulutuksilla viimeistään väliajan alkaessa.

Peruutukset / Peruuntumiset

Kuopion kaupunginorkesterin konsertteja joudutaan perumaan hyvin harvoin. Sen sijaan vierailevien taiteilijoiden kohdalla peruutukset sairastumisen tai jonkun muun vastaavan ylitsepääsemättömän esteen vuoksi ja sitä kautta esiintyjämuutokset ovat kauden aikana mahdollisia. Sen vuoksi Kuopion kaupunginorkesterin pidättää oikeuden esiintyjä- ja ohjelmistomuutoksiin.

Lippurahojen palautuskäytäntö on tapahtumakohtainen ja siitä tiedotetaan asiakkaille tapauskohtaisesti. Muita peruutuksesta asiakkaalle aiheutuneita kuluja (mm. hotelli- ja matkakulut) Kuopion kaupunginorkesteri ei korvaa.

Defibrillaattori

Maallikkodefibrillaattori eli elvytyslaite sijaitsee Kuopion Musiikkikeskuksen pääaulassa (Kuopionlahdenkadun sisäänkäynti) lipunmyynnin ja aulavastaavien palvelupisteen vieressä näkyvällä paikalla seinällä. Kuopion Musiikkikeskuksen defibrillaattori löytyy valtakunnallisesta DEFI.fi -tietokannasta sekä Hätäkeskuslaitoksen 112 Suomi -sovelluksesta. Tutustu Defi.fi -tietokantaan.

Tiesitkö, että sydänpysähdyspotilaan ensimmäinen auttaja on yleensä maallikko? Nykyaikaisten neuvovien maalikkodefibrillaattoreiden avulla myös sinä voit auttaa, sillä laite ohjaa käyttäjää. Sinäkin voit auttaa pelastamaan jonkun hengen.

Muista tämä, jos joku äkisti lyyhistyy tai makaa maassa:
1) Herättele, ravistele: reagoiko henkilö mitenkään?
2) Soita 112, kerro missä olet ja mitä on tapahtunut.
3) Aloita hätäkeskuksen ohjeiden mukaan paineluelvytys. Muista “Staying alive” -painelurytmi.
4) Mikäli käytettävissä on defi kuten meillä, ota se laitteen opastuksen mukaisesti käyttöön. Defibrillaattorista ei ole kenellekään vaaraa – laite ei anna sähköiskua, ellei autettavalla ole kammiovärinää.

Löytötavarat

Mikäli epäilet tai tiedät, että vierailusi aikana Kuopion Musiikkikeskuksessa unohdit meille jotain, niin kysy / soita / laita viestiä aulahenkilöstöllemme.

Aulahenkilökunta

Aulavastaavat
puh. 044 7182 367
musiikkikeskus (at) kuopio.fi

Aulavastaavien työpiste sijaitsee Kuopion Musiikkikeskuksen pääaulassa (Kuopionlahden sisäänkäynti) lipunmyyntipisteen vieressä. Mikäli aulavastaava ei ole paikalla, nosta palvelupisteen yhteydessä oleva luuri niin puhelu yhdistyy automaattisesti aulavastaavien palvelupuhelimeen.

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio