Kuopion Kaupunginorkesteri

Johannes Põlda

Aloitin soittamaan Kuopion kaupunginorkesterissa tammikuussa 2021 ja olen nauttinut kovasti työstäni. Kaikki kollegani ovat upeita muusikoita sekä erittäin ystävällisiä ja avuliaita.

Olen syntynyt ja kasvanut Kuressaaressa, Virossa, missä myös aloitin viuluopintoni. Vanhempani olivat erittäin intohimoisia klassisen musiikin ystäviä ja heidän mukanaan kävin klassisen musiikin konserteissa, missä pääsin kuulemaan viulunsoittoa. Jossain vaiheessa innostus viulua kohtaan iski siinä määrin, että halusin soittaa sitä itsekin, joten vanhempani ilmoittivat minut paikalliseen musiikkikouluun viulutunneille. Myöhemmin jatkoin opintojani Tallinnan musiikkikorkeakoulussa, mistä valmistuttuani minut hyväksyttiin Sibelius-Akatemiaan, missä suoritin tutkintoni. Opiskelin myös vuoden Eastman School of Music’issa Amerikassa.

Muusikon ja erityisesti orkesterimuusikon työ on mahtavaa! Yleisölle esiintyminen ja heidän reaktioidensa näkeminen on suuri lahja. Olen myös erittäin kiitollinen siitä, että saan tehdä työtä mitä rakastan eli soittaa viulua. Orkesterissa soittamisen lisäksi minulle on tärkeää tunne kuulumisesta isompaan ensembleen, mutta myös soittaminen soolona. Orkesterimusiikin repertoaari on laaja ja monipuolinen. Rakastan soittaa eri aikakausien ja tyylien teoksia eri säveltäjiltä, mutta suosikkejani ovat Brahms, Sibelius, Tšaikovski ja Beethoven.

Vapaa-ajallani rakastan käydä kävelyillä, kuunnella musiikkia sekä viettää aikaa läheisteni kanssa.

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio