Kuopion Kaupunginorkesteri

 
 

Ympäri maailmaa konsertoinut Kolja Blacher sekä liidaa että toimii viulusolistina 23.11.

Facebook Twitter

Julkaistu 15.11.2023

Solistiteoksena kuullaan Max Bruchin kaunis viulukonsertto

Torstaina 23.11. klo 18 Kuopion kaupunginorkesterin vieraaksi saapuu saksalaisviulisti ja -kapellimestari Kolja Blacher, joka on erikoistunut orkesterin liidaamiseen samalla soittaessaan. Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalissa järjestettävän Viulun kameleontti -kausikonsertin ohjelmassa on Max Bruchin suosittu viulukonsertto, jonka solistina Blacher toimii. Lisäksi kuullaan Noam Sheriffin Prayers jousiorkesterille sekä Robert Schumannin Rein-jokea ylistävä 3. sinfonia.

Viime aikoina saksalaisviulisti ja -kapellimestari Kolja Blacherin toiminnan ytimessä on ollut ”Play-Conduct”-konsertit. Myös Kuopiossa hän liidaa orkesteria samalla soittaessaan. Konsertin aloittaa Max Bruchin 1. viulukonsertto, jota on tituleerattu maailman suosituimmaksi viulukonsertoksi. Sen synty oli haasteellinen, ja Bruchin mukaan teos kirjoitettiin uusiksi ainakin puoli tusinaa kertaa. Konsertto sisältää kauniita melodioita ja makean melankolisia jännitteitä.

Israelilaisen Noam Sheriffin musiikki on omaperäinen yhdistelmä muinaisen Välimeren alueen ja länsimaiden musiikillisia elementtejä. Konsertin jatkuu hänen teoksellaan Prayers jousiorkesterille vuodelta 1983. Lopuksi kuullaan Robert Schumannin 3. sinfonia, joka on kuin ylistys Euroopan maita yhdistävälle Rein-joelle. Se sai inspiraationsa säveltäjän ja Clara-vaimon onnellisesta ja rauhallisesta matkasta Reinin varrelle.

Ennen konserttia, klo 17.30 Valohallissa järjestetään kaikille avoimet Konserttietkot, joilla tavataan illan viulutaiteilija Kolja Blacher.

Liput Viulun kameleontti -konserttiin: 33 € / 27 € eläkeläiset ja ryhmät väh. 20 hlöä / 11 € lapset alle 16v ja opiskelijat / 4 € konserttipäivän etulippu opiskelijat ja alle 20v. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Myynti: Kuopion Musiikkikeskus ma-pe klo 15-17 tai esityksen alkuun, viikonloppuisin 1 h ennen esitystä, puh. 0600 96 100 (1,98 €/min + pvm). Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2, ks. aukioloajat kaupunginteatterin www-sivuilta), puh. 0600 41 31 43 (1,98 €/min + pvm + pmp). Sokos Kuopio ja Lippupisteen myyntipisteet kautta maan. eLiput Lippupisteen verkkokaupasta.

Kuopion kaupunginorkesterin seuraavat konsertit:
To 16.11. Sodan soutumies (klo 17 kevään ohjelmiston julkistaminen)
To 30.11. Puhuri – koko perheen konsertti
To 7.12. Suomen mestareita -kausikonsertti
To 14.12. Kauneimmat joululaulut

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI
Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi
www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio