Kuopion Kaupunginorkesteri

 
 

Tuure Kilpeläisen hitit soivat uljaina sinfoniaorkesterisovituksina Kuopiossa 20.9.2024

Facebook Twitter

Julkaistu 22.03.2024

Lipunmyynti konserttiin alkaa 19.4.

Perjantaina 20.9.2024 klo 18 Tuure Kilpeläisen kappaleet nousevat uusiin korkeuksiin, kun Kuopion kaupunginorkesteri esittää Kilpeläisen kanssa hänen laajaan tuotantonsa helmiä uusina sinfoniaorkesterisovituksina. Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalissa järjestettävässä PartyTuure-konsertissa kuullaan niin vanhoja Kaihon Karavaanin hittejä kuin Tuuren uusimman albumin voimakkaita kappaleita. Orkesteria johtaa kapellimestari Antti Rissanen. Konsertin lipunmyynti alkaa perjantaina 19.4. mm. Lippupisteen verkkokaupassa ja Kuopion Musiikkikeskuksen lippukassalla.

Rakastetun Tuure Kilpeläisen PartyTuure-konsertissa pe 20.9. artistin laajan tuotannon helmet nousevat uusiin korkeuksiin isolle sinfoniaorkesterille sovitettuina. Laaja äänimaailma yhdistettynä Tuuren samettisen rouheaan ääneen ja tunnepitoiseen tulkintaan lupaa kuulijoille musiikillisia elämyksiä täynnä suurta tunnetta. Kuopion konsertti kuuluu Kilpeläisen PartyTuure-kiertueeseen, jolla kaksi maailmaa kohtaa uniikilla tavalla – laulaja-lauluntekijä Tuure sekä neljä eri ammattisinfoniaorkesteria, joista kukin tuo oman sävynsä ja erityislaatuisen tekemisensä osaksi ainutlaatuista kokonaisuutta. Konsertit toteutetaan yhteistyössä Kuopion kaupunginorkesterin, Jyväskylä Sinfonian, Kymi Sinfoniettan sekä Lappeenrannan kaupunginorkesterin kanssa, ja kiertueeseen kuuluu seitsemän konserttia ensi syksyn aikana. Kiertue starttaa Kuopiosta, ja Kuopion kaupunginorkesterin kanssa konsertti koetaan myös Kuhmo-talossa lauantaina 21.9.

Konsertissa on mukana myös Tuure Kilpeläisen oma yhtye jäseninään Ansku Mellanen (basso, kitara, laulu), Julius Sihvonen (koskettimet, laulu) ja Eliel Viitanen (rummut). Sovituksia kappaleista ovat kirjoittaneet alansa parhaat nuoret tekijät, kuten Sampo Kasurinen, Anssi Växby, Sami Pitkämö, Antti Rissanen ja Marzi Nyman. Kapellimestarina toimii vahvan kokemuksen sinfoniaorkestereista omaava Antti Rissanen.

”Yhteistyö ison orkesterin kanssa on minulle uutta, ja niinpä nämä konsertit ovat suuri askel tuntemattomaan. Odotan jännityksellä, mutta erittäin suurella innolla tulevia keikkoja yhdessä Antti Rissasen ja suomalaisten huippuorkestereiden kanssa”, Tuure kertoo. ”Haluamme toteuttaa tämän kaiken kunnianhimoisesti. Annoin suuresti arvostamillemme sovittajille vapaat kädet ja Antti Rissaselle täydet valtuudet toimia taiteellisena johtajana. Halusimme pistää itsemme likoon niin, että sovituksiin tulisi jotain uutta ja suurta, kappaleen perusajatuksen pysyessä uskollisena alkuperäiselle. Ohjelmisto on mietitty hyvin tarkkaan. Luonnollisesti mukana on tunnetuimpia kappaleitani, mutta myös helmiä, joita en ole esittänyt vuosiin.”

”Tuuren kappaleet ovat vahvoja, perinteiseen käsityöhön nojaavia popkappaleita, jotka tarjoavat sovittajalle runsaasti mahdollisuuksia käyttää orkesterin väripalettia, mutta silti aina soittavat kuin itse itseään”, konserttien taiteellinen johtaja Antti Rissanen puolestaan kommentoi.

Iskelmä-Finlandialla vuonna 2023 palkittu ja useaan otteeseen Emma-palkinnolla noteerattu Tuure Kilpeläinen julkaisi loppuvuodesta uuden studioalbuminsa Sanat jää ilmaan. Muun muassa hiteistään Kaikki mihin oot tottunut, Matkalla kotiin ja Valonpisaroita tunnetun artistin kappaleet ovat tuoneet esittäjälleen vuosien varrella lukuisia ja moninkertaisia kulta- ja platinalevyjä.

Haastattelupyynnöt konsertteihin liittyen: ZM ENTERTAINMENT OY LTD / Erkki Korhonen, 0408655647, erkki.korhonen(at)zme.fi

Kuopion kaupunginorkesterin seuraavat konsertit:
28.3. Läheisiä ystäviä & etäisiä rakastavaisia -kausikonsertti
5.4. Euroviisut – Suomen kulta-ajan hitit

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI
Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi
www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio