Kuopion Kaupunginorkesteri

 
 

Orkesterin oma tähti tulkitsee Šostakovitšin syvällisen 2. viulukonserton kausikonsertissa

Facebook Twitter

Julkaistu 17.11.2022

Ruotsalaiskapellimestari Fredrik Burstedt johtaa Kuopion kaupunginorkesteria 24.11.

Kuopion kaupunginorkesterin kausikonsertin solistina nähdään torstaina 24.11. klo 19 orkesterin oma tähti, I-viulun äänenjohtaja Johannes Põlda, joka tulkitsee Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalissa Dmitri Šostakovitšin toisen viulukonserton. Syvällisen teoksen lisäksi kuullaan ruotsalaiskapellimestari Fredrik Burstedtin johdolla Joseph Martin Krausin alkusoitto Olympie ja Johannes Brahmsin lyyrinen ensimmäinen sinfonia. Ennen konserttia, klo 18 Valohallissa julkistetaan kaupunginorkesterin kevätkauden 2023 kausikonserttiohjelma.

Kausikonsertin 24.11. aloittaa Ruotsin Mozartiksi tituleeratun Joseph Martin Krausin vuonna 1791 Voltairen näytelmään kirjoittama alkusoitto Olympie. Sitä seuraa illan solistiteos Dmitri Šostakovitšin toinen viulukonsertto orkesterin oman tähden, Johannes Põldan tulkitsemana. Virolaissyntyisen Põldan mukaan viulukonsertto on teoksena voimakas ja syvällinen. ”Ymmärrykseni on vain kasvanut siitä, että viulunsoitto on loppumaton prosessi, jossa aina oppii uutta omasta soittimestaan”, hän sanoo. Põlda on valmistunut Sibelius-Akatemiasta Helsingissä, täydentänyt opintojaan Yhdysvalloissa Eastman School of Musicissa ja esiintynyt solistina useiden virolaisorkestereiden konserteissa.

Konsertin päättää ruotsalaisen kapellimestarin ja viulistin Fredrik Burstedtin johdolla Johannes Brahmsin lyyrinen ensimmäinen sinfonia, jota Brahms kertoi säveltäneensä 21 vuotta. Teos on vakuuttava ja ensiesityksensä jälkeen sai lempinimen Beethovenin kymmenes. Konsertin johtava Fredrik Burstedt on tehnyt pitkän uran konserttimestarina ja viulusolistina, mutta keskittyy nykyisin yhä enemmän kapellimestaritehtäviin. Hän opiskeli orkesterinjohtoa Jorma Panulan johdolla ja on saavuttanut useita palkintoja.

Ennen konserttia, klo 18 Valohallissa julkistetaan Kuopion kaupunginorkesterin ensi kevätkauden kausikonsertit. Tilaisuus on kaikille avoin ja siihen on vapaa pääsy. Torstaina 24.11. Klo 18 käynnistyy myös kevään 2023 kausikorttien myynti sekä kertalippujen myynti kausikonsertteihin.

Konsertin kesto noin 1 tunti 45 minuuttia, sisältäen väliajan.

Liput: 33 € / 27 € eläkeläiset ja ryhmät väh. 20 hlöä / 11 € lapset alle 16v ja opiskelijat / 4 € konserttipäivän etulippu opiskelijat ja alle 20v. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Myynti: Kuopion Musiikkikeskus ma-pe klo 15-17 tai esityksen alkuun, viikonloppuisin 1 h ennen esitystä, puh. 0600 96 100 (1,98 €/min + pvm). Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2, ks. aukioloajat kaupunginteatterin www-sivuilta), puh. 0600 41 31 43 (1,98 €/min + pvm + pmp). Sokos Kuopio ja Lippupisteen myyntipisteet kautta maan. eLiput Lippupisteen verkkokaupasta.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI
Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi
www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio