Kuopion Kaupunginorkesteri

 
 

”Mualiman navan” ympärillä pyörivä uusi lyhytelokuva syntyi kuopiolaisten taidelaitosten yhteistyönä

Facebook Twitter

Julkaistu 16.11.2021

“Mualiman navan” ympärillä pyörivä uusi lyhytelokuva syntyi kuopiolaisten taidelaitosten yhteistyönä

Kuopion kaupungin taidelaitokset, Kuopion kaupunginteatteri ja Kuopion kaupunginorkesteri, yhteistyössä Kuopion markkinointi- ja viestintätiimin kanssa ovat toteuttaneet lyhytelokuvan, joka kantaa työnimeä ”Belly Button of the World”.

Katso video klikkaamalla tätä tekstiä.

Videon konseptista, käsikirjoituksesta ja kuvauksesta vastasi Sampo Jaakkola työryhmänsä kanssa:

”Kuopion kaupunginteatterin ja Kuopion kaupunginorkesterin esitykset tuovat elämiimme sisältöä, perspektiiviä ja inspiraatiota. Belly Button of the World -video pyrkii samaan. Videolle olen luonut maailman, joka tasapainottelee realismin ja fantasian välillä kertoen meidän paikallisesta kulttuuristamme sekä kulttuurin merkityksestä elämässämme. Toivon, että video avaa uuden näkökulman siihen, miten kulttuuritalot inspiroivat meitä kulttuurin kuluttajia käymään konserteissa ja teatteriesityksissä. Me kaikki olemme osaltamme luomassa kulttuuria.”

”Belly Button of the World -teos on tästä yksi konkreettinen esimerkki, sillä videota on ollut tekemässä laaja joukko kulttuurialan ammattilaisia sekä harrastajia,” Sampo Jaakkola jatkaa. Videolla on mukana Kuopion kaupunginteatterin näyttelijöitä, Kuopion kaupunginorkesterin muusikoita sekä vapaan kentän kulttuuritoimijoita ja Kuopion alueen asukkaita.

Kuopion kaupungin markkinointijohtaja Kirsi Soinisen mielestä video on kulttuuritalojen upea yhteisponnistus. ”Video on tehty sopivasti pilke silmäkulmassa ja elämänpalo sielussa. Se kutsuu yhteisen heimon mualiman navalle, ja on samaan aikaan paikallinen ja globaali,” toteaa Soininen.

”Let us touch your belly button.”

Lisätietoja:

Kuopion kaupunginteatteri
Teatterinjohtaja Tommi Auvinen
044 718 2401, tommi.auvinen (at) kuopio.fi
Kuopion kaupunginteatterin www-sivut

Kuopion Musiikkikeskus ja Kuopion kaupunginorkesteri
Johtaja Katariina Kummala
044 7182 361, katariina.kummala (at) kuopio.fi
Kuopion kaupunginorkesterin www-sivut

Kuopion kaupunki
Markkinointijohtaja Kirsi Soininen
044 718 2020, kirsi.soininen (at) kuopio.fi
Kuopion kaupungin www-sivut

 

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio