Kuopion Kaupunginorkesteri

 
 

Kuopion kaupunginorkesterin syyskausi avataan upeasti kahdella koko orkesterin ilmaiskonsertilla

Facebook Twitter

Julkaistu 19.06.2023

Yleisön toivoman torikonsertin 25.8. solistina tuore kilpailuvoittaja, sopraano Sonja Herranen

Kuopion kaupunginorkesterin syyskausi 2023 avataan komeasti kahdella kaikille avoimella ilmaiskonsertilla. Yleisön toivoma, orkesterin historian ensimmäinen torikonsertti toteutetaan perjantaina 25.8. klo 18 Kuopion torilavalla ylikapellimestari Eugene Tziganen johdolla solistinaan tuoreen kansainvälisen kilpailuvoiton napannut sopraano Sonja Herranen. Perjantaina 1.9. klo 18 Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalissa kuljetaan eri TV-sarjojen maailmoissa, kun orkesteri soittaa TV:stä tuttuja teemoja kapellimestari Marjo Riihimäen johdolla. Syyskaudella nautitaan myös kahdesta orkesterin avoimesta harjoituksesta sekä kaikille avoimista konserttietkoista.

Kuopion kaupunginorkesteri vastaa yleisön toiveisiin esiintymällä koko uljaassa kokoonpanossaan ’mualiman navan’ eli Kuopion torin lavalla pe 25.8. klo 18. Orkesterin historian ensimmäisessä, eeppisessä torikonsertissa soivat ylikapellimestari Eugene Tziganen johdolla mm. klassisen orkesterimusiikin hitit kauniiden melodioiden ja vauhdikkaiden rytmien kera. Torilla tavataan –konsertin solistina laulaa kuopiolaislähtöinen sopraano Sonja Herranen, joka voitti kesäkuun alussa kansainvälisen Elizabeth Connell Prize -laulukilpailun Lontoossa. Torikonsertissa kuullaan Jean Sibeliuksen yksinlauluja Herrasen ja orkesterin tulkitsemina.

Yleisölle maksuton torikonsertti aloittaa Meidän Kuopio -festivaalin Taiteiden yö -tapahtuman ja se järjestetään yhteistyössä Kuopion keskustan kehittämisyhdistyksen, Kuopion kaupungin ja Meidän Kuopio -festivaalin kanssa. Konsertilla on säävaraus, ja huonolla säällä se järjestetään Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalissa.

Maksuttomassa Sohvaperunoiden suosikit -konsertissa pe 1.9. Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalissa ilotellaan tunnarien tunnelmissa, sillä yleisölle tarjotaan sinfoniaorkesterin tulkitsemana televisiosta tuttuja teemoja. Konserttiin on koottu upeasti orkestroituja ja aitoja oikeita alkuperäissävellyksiä eri vuosikymmeniltä. Mukana on mm. piirrettyjen teemoja Transformers, Pink Panther ja Simpsonit, aikakautensa hittitunnuksia Dallas, Kauniit ja rohkeat ja Myrskylinnut, scifimusiikkia sarjoista Stargate ja Star Trek sekä kaikille rakas Pikku Kakkonen. Konsertin juontaa ja johtaa kapellimestari Marjo Riihimäki, ja se soveltuu kaikenikäisille.

Syyskaudella 2023 Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalissa nautitaan myös kahdesta kaupunginorkesterin avoimesta harjoituksesta, joissa kuullaan musiikillinen makupala illan konsertista. Avoimet harjoitukset kuullaan to 14.9. klo 12 ylikapellimestari Eugene Tziganen johdolla sekä to 9.11. klo 12 kapellimestari Daniel Raiskinin johdolla. Avoimiin harjoituksiin on vapaa pääsy, ja niiden kesto on noin 30-40 min. Samalla vierailulla voi nauttia musiikin lisäksi myös ravintola Oodin maukkaasta lounaasta, jota on tarjolla klo 11-14 Valohallissa. Lounaan hinta on 10,50 €.

Yleisön toiveiden mukaan ensi syyskaudella järjestetään kaikille avoimet konserttietkot ennen kaupunginorkesterin jokaista kausikonserttia klo 17.30 Valohallissa. Etkoilla kuullaan mm. kapellimestarin tai solistin mietteitä illan konsertista ja kohdataan niin kansainvälisiä kuin paikallisiakin taiteilijavieraita sekä yhteistyökumppaneita.

Kausikortit Kuopion kaupunginorkesterin ensi syksyn kausikonsertteihin ovat myynnissä 7.9. saakka hintaan 220 € / 179 € eläkeläiset.  Kausikorttien myynti: Kuopion Musiikkikeskus, Sokos Kuopio ja Lippupisteen myyntipisteet kautta maan ja Lippupisteen verkkokauppa.

Kuopion Musiikkikeskuksen lipunmyynti, puh. 0600 96 100 (1,98 €/ min + pvm) avoinna kesäkaudella seuraavasti:
ma 19.6. – ti 20.6. klo 12-18
ke 21.6. – su 6.8. suljettu
ma 7.8. alkaen ma-pe klo 15-17 tai esityksen alkuun saakka, viikonloppuisin tuntia ennen esitystä

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI
Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi
www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio