Kuopion Kaupunginorkesteri

 
 

Kuopion kaupunginorkesterin muusikot esittävät 14.1. viikon aikana itse luomaansa musiikkia

Facebook Twitter

Julkaistu 05.01.2023

Orkesteria luotsaa improvisaatioguru Matthew Barley

Lauantaina 14.1. klo 18 Yhdessä äänessä -konsertissa nautitaan Kuopion kaupunginorkesterin luovan viikon tuloksista brittiläisen improvisaatioguru ja sellisti Matthew Barleyn johdolla. Viikon aikana muusikoiden työstettävänä on Terry Rileyn klassikkoteos In C. Sen lisäksi muusikot luovat Rileyn teoksen elementtien pohjalta omaa musiikkiaan Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalissa järjestettävään konserttiin.

Kevätkauden alkajaisiksi Kuopion kaupunginorkesterin muusikot heittäytyvät improvisaation ja luovan musisoinnin maailmaan. Työstön alla on Terry Rileyn minimalistinen In C -teos vuodelta 1964 sekä viikon aikana syntyvä, muusikoiden itse luoma musiikki. Orkesteria luotsaa improvisaatioguru ja sellisti Matthew Barley, joka on vieraillut Kuopiossa jo useamman kerran houkutellen aina yleisön runsaslukuisena nauttimaan yllätyksellisestä musisoinnista. Barleyn kansainvälinen ura käsittää mm. improvisaatiota, nykymusiikkia, työskentelyä yli tyylirajojen, opetustöitä ja sovittamista.

Konsertissa kuultava Terry Rileyn In C on minimalismin klassikkoteos, joka antaa muusikoilleen sekä sääntöjä että vapauksia. Sen voi soittaa pieni tai suuri kokoonpano, joka voi sisältää mitä tahansa soittimia. Rileyn kappaleesta on tullut hyvin suosittu ja sitä esitetään jatkuvasti niin orkesterimuusikoiden kuin populaarimusiikin edustajien toimesta ympäri maailmaa. Rileyn klassikkoteoksen rinnalla konsertissa kuullaan myös kaupunginorkesterin muusikoiden itse työstämää musiikkia.

Konsertin kesto on noin 1 tunti 10 minuuttia, ei väliaikaa.

Liput Yhdessä äänessä -konserttiin: 4 €. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Myynti: Kuopion Musiikkikeskus ma-pe klo 15-17 tai esityksen alkuun, viikonloppuisin 1 h ennen esitystä, puh. 0600 96 100 (1,98 €/min + pvm). Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2, ks. aukioloajat kaupunginteatterin www-sivuilta), puh. 0600 41 31 43 (1,98 €/min + pvm + pmp). Sokos Kuopio ja Lippupisteen myyntipisteet kautta maan. eLiput Lippupisteen verkkokaupasta.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI / KUOPION MUSIIKKIKESKUS
Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi
www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio