Kuopion Kaupunginorkesteri

 
 

Kuopion kaupunginorkesterin kokoonpanot kiertävät Kuopion alueen kouluissa ja Pohjois-Savon päiväkodeissa

Facebook Twitter

Julkaistu 22.05.2024

Kouluissa kuullaan peli- ja TV-tunnareita – päiväkodeissa hiiri ja karhu seikkailevat musiikin mukana

Kuopion kaupunginorkesterin kokoonpanot jalkautuvat touko-kesäkuussa lasten pariin. Orkesterin puhaltajat kapellimestari Marjo Riihimäen johdolla kiertävät toukokuun lopussa Kuopion alueen alakouluissa pelimusiikin ja TV-ohjelmien sävelin. Musiikkipedagogit Hanna-Leena Tammiruusu ja Laura Muona sekä orkesterin pienyhtye vierailevat kesäkuussa Pohjois-Savon alueen päiväkodeissa Piilometsän kesä -esityksellä.

Kuopion kaupunginorkesterin kokoonpanot vievät jälleen musiikin iloa kouluihin ja päiväkoteihin kahden eri kiertueen konserteilla. Orkesterin puhaltajien, lyömäsoittajien ja kontrabasistin kokoonpano kiertää Kuopion alueen alakouluissa kapellimestari Marjo Riihimäen luotsaamana toukokuun lopussa. Kuulijat pääsevät nauttimaan videopelien ja tunnettujen televisio-ohjelmien tunnusmusiikkien maailmasta. Kiertue kulkee Juankosken, Nilsiän, Riistaveden, Karttulan, Maaningan ja Vehmersalmen kouluihin sekä Kuopion ydinalueella Martti Ahtisaaren kouluun.

Kesäkuun alkupuolella orkesterin pienyhtyeen ja kahden musiikkipedagogin, Hanna-Leena Tammiruusun ja Laura Muonan esitys vie pienet kuuntelijat kesäiseen Piilometsään Antonín Dvořákin Amerikkalaisen kvarteton soidessa. Tarinallisessa konsertissa koetellaan karhun ja hiiren ystävyyden rajoja. Päiväkotikiertueen yhteistyökumppanina on Musiikki- ja kulttuurikeskus VERSO, ja konsertit mahdollistaa Konserttikeskus ry:n LIVE 2 -hanke, jota rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM). Päiväkotikiertue ulottuu Pielavedelle, Keiteleelle, Lapinlahdelle, Varpaisjärvelle, Sonkajärvelle, Vieremälle, Joroisille, Leppävirralle, Kaaville sekä Tuusniemelle.

Koulu- ja päiväkotivierailut ovat osa Kuopion kaupunginorkesterin säännöllistä yleisötyötä, jonka avulla orkesteri edistää palveluidensa saavutettavuutta ja kuntalaisten hyvinvointia. Jalkautumisilla konserttisalin ulkopuolelle orkesteri pyrkii tuomaan musiikkia osaksi eri-ikäisten kuntalaisten arkea.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI
Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi
www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio