Kuopion Kaupunginorkesteri

 
 

Kuopion kaupunginorkesteri mukana Kaikukortti-kokeilussa 1.2. alkaen

Facebook Twitter

Julkaistu 29.01.2024

Pohjois-Savossa alkaa Kaikukorttikokeilu 1.2.2024

Pohjois-Savossa alkaa 1.2. alkaen Kaikukortti-kokeilu, jonka puitteissa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevat voivat hankkia maksuttomia pääsylippuja kulttuuri- ja liikuntapalveluihin. 1.2. alkaen myös Kuopion kaupunginorkesterin konserteissa otetaan käyttöön Kaikukortti. Kaikukortti-kokeilu koskee kaikkia Kuopion kaupunginorkesterin omia konsertteja Kuopion Musiikkikeskuksessa.

Alkavan Kaikukorttikokeilun tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten, perheiden ja ikäihmisten mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä. Kaikukorttitoiminnassa on mukana myös useita liikuntakohteita.

Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja ja kurssipaikkoja kaikkiin niihin kulttuuri- ja liikuntapalveluihin, jotka kuuluvat valtakunnalliseen Kaikukortti-verkostoon. Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia lippuja myös omille alle 18-vuotiaille lapsille ja lastenlapsille samaan tilaisuuteen, johon on itsekin osallistumassa.

Kaikukortteja voivat saada Kaikukortti-verkostoon kuuluvien kortinjakajatahojen asiakkaat, jotka ovat vähintään 16-vuotiaita ja tiukassa taloudellisessa rahatilanteessa eivätkä voi siitä syystä hankkia pääsylippuja tai kansalaisopiston kurssipaikkoja.

Kaikukortti-toimintaan on lähtenyt hyvän tahdon eleenä laaja joukko toimijoita. Pohjois-Savon alueella on yli 40 kortinjakajaa ja yli 50 Kaikukorttikohdetta.

Kokeilu kestää vuoden 2024 loppuun ja sen jälkeen Kaikukorttitoiminnan jatkosta päätetään maakunnassa. Kokeilujakson jälkeen voi mukaan liittyä uusia kuntia, kortinjakajia ja korttikohteita.

Pohjois-Savon alueen kunnista lähtee Kaikukorttikokeiluun mukaan Iisalmi, Joroinen, Kaavi, Kiuruvesi, Kuopio, Lapinlahti, Leppävirta, Siilinjärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Varkaus ja Vieremä.

Kaikukorttitoimintaa hallinnoi valtakunnallisesti Kulttuuria kaikille -palvelu. Kaikukortteja on tähän mennessä jaettu toiminnassa mukana olevilla alueilla noin 20000 kappaletta. Toiminta alkoi vuonna 2014 Espoon kaupungin alueella.

Tiedot Pohjois-Savon Kaikukorttiverkostosta on päivitetty Kuopion kaupungin verkkosivuille.

Lisätietoa:
Tuula Hult-Hallikainen, kulttuurituottaja, Kuopion kaupunki / Kansalaistoiminnan palvelut, 044 718 2423, tuula.hult-hallikainen(at)kuopio.fi

Kirsi Rönkkö, kulttuurisuunnittelija, Kuopion kaupunki / Kansalaistoiminnan palvelut, 044 718 2469, kirsi.ronkko(at)kuopio.fi

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio