Kuopion Kaupunginorkesteri

 
 

Kuopion kaupunginorkesteri mukana etätoiminnan pilotissa kotihoidon asiakkaille

Facebook Twitter

Julkaistu 20.12.2022

Orkesterin oboe-fagotti-duo soitti syyskauden aikana kaksi etämusiikkihetkeä koteihin

Kuopion kaupunginorkesteri on ollut syyskauden aikana mukana Kuopion kaupungin vanhuspalveluiden etäpäivätoiminnan pilotissa ikääntyneille. Pilotissa orkesterin duo soitti kaksi etämusiikkihetkeä kotihoidon asiakkaille heidän kotonaan olevien tablettien välityksellä. Pilotissa Kuopion kaupungin kulttuurilaitokset tuottivat etäryhmätoiminnan sisältöjä koteihin. Mukana olivat kaupunginorkesterin lisäksi Kuopion kaupunginkirjasto ja kaupungin kulttuuripalvelut.

Kuopion kaupunginorkesterin muusikot Nevio Keller, oboe ja Ananta Diaz, fagotti soittivat kuluneen syyskauden aikana kaksi etämusiikkihetkeä kotihoidon asiakkaille osana Kuopion kaupungin pilottia ikääntyneille. Musiikkihetket lähetettiin Kuopion Musiikkikeskuksesta asiakkaiden koteihin. Pilotissa kokeiltiin kaupungin kulttuurilaitosten tuottamien etäryhmäsisältöjen tarjoamista vanhuspalveluiden virtuaalihoidon asiakkaille. Pilotin kohderyhmäksi valikoitiin henkilöitä, jotka osallistuivat kotihoidon arvioivaan kuntoutusjaksoon.

Etäryhmätoiminta toteutettiin Videovisit-järjestelmän kautta ja asiakkaiden kotona olevien tablettien välityksellä, ja toimintaan kuului vuorovaikutusta asiakkaiden kanssa. Syyskauden aikana sisältöjä toteuttivat Kuopion kaupunginorkesterin lisäksi Kuopion kaupunginkirjasto ja kaupungin kulttuuripalvelut. Kotiin soitetut etämusiikkihetket saivat kiitoksia ja hyvää palautetta osallistujiltaan.

Kaupunginorkesteri toteutti myös korona-aikana etämusiikkihetkiä ikääntyneiden päivätoiminnan ryhmille Kuopioon ja Siilinjärvelle Teamsin välityksellä. Orkesterin pyrkimyksenä on kehittää toimintaansa ikääntyneille ja tavoittaa säännöllisesti sellaisia henkilöitä, jotka eivät pääse konserttipaikoille. Kuopion kaupungin strategian mukaisesti orkesterin tavoitteena on myös kotona asumisen tukeminen ja kotiin tuotettavien palveluiden tarjoaminen. Mahdollisuuksien mukaan kaupunginorkesteri toteuttaa etämusiikkihetkiä myös jatkossa.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI / KUOPION MUSIIKKIKESKUS
Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi
www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio