Kuopion Kaupunginorkesteri

 
 

Kansainväliset taiteilijat estradilla 7.4. Kuopion kaupunginorkesterin kanssa

Facebook Twitter

Julkaistu 31.03.2022

Joséphine Olech tulkitsee Theodor Verheyn kauniin huilukonserton

Kuopion kaupunginorkesterin kausikonsertin myötä torstaina 7.4. klo 19 estradille nousee kaksi kansainvälistä taiteilijaa: ranskalaishuilisti Joséphine Olech ja brittiläiskapellimestari Gabriella Teychennè. Olechin tulkintana kuullaan hollantilaissäveltäjä Theodor Verheyn huilun lyyrisyyttä esiin tuova 1. huilukonsertto. Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalissa järjestettävän konsertin ohjelmassa ovat myös Felix Mendelssohn-Bartholdyn suosittu Hebridit-alkusoitto ja Pjotr Tšaikovskin tanssillinen Sinfonia nro 3.

Kuopion kaupunginorkesterin kausikonsertin 7.4. alussa merellisen maiseman eteemme maalaa Felix Mendelssohn-Bartholdyn Hebridit-alkusoitto, jonka säveltäjä kirjoitti vierailtuaan Skotlannin länsipuolella sijaitsevassa Fingalin luolassa. Alkusoitto on kuin matkamuisto, kauniiksi muotoiltu kooste positiivisista asioista, joita kesäinen Skotlannin-matka tuotti päiväkirjaan.

Illan solistikappaleena kuullaan Theodor Verheyn kaunis Huilukonsertto nro 1, jonka solistina toimiva Joséphine Olech on myös levyttänyt. Teoksessa huilisti saa soittaa huolettoman kepeästi läpi koko konserton. Ranskalaisen Olechin piti saapua Kuopioon jo keväällä 2020, mutta korona siirsi vierailun tähän kevääseen. Olech on kansainvälisen Carl Nielsen -huilukilpailun 2019 voittaja. Hän on toiminut Rotterdamin filharmonisen orkesterin huilun äänenjohtajana vuodesta 2017 alkaen ja soittanut useiden eurooppalaisorkestereiden solistina.

Konsertin päätteeksi soi Gabriella Teychennèn johdolla Pjotr Tšaikovskin tanssillinen, ehkäpä jo säveltäjän tuleviin baletteihin nojaava Sinfonia nro 3, jolla on lisänimi ”Puolalainen”. Nimi ei ole säveltäjän antama, vaan vakiintui ilmeisesti Englannissa vuosisadan vaihteessa, kun sikäläiset kuulijat olivat sitä mieltä, että sinfonian finaalin tanssirytmit olivat kovin puolalaisia.

Illan kapellimestarin, Gabriella Teychennén ura on lähtenyt vakuuttavaan nousuun, ja hän on johtanut useita arvostettuja eurooppalaisia orkestereita. Teychenné teki ensimmäisen vierailunsa Suomeen viime syksynä Oulu Sinfonian kapellimestarina. Tällä kaudella ohjelmassa ovat myös mm. BBC Singers -kuoron ja Geneven kamariorkesterin kapellimestaritehtävät.

Kuopion kaupunginorkesterin 7.4. ja 14.4. kausikonsertteihin on voimassa Kaksi yhden hinnalla -tarjous. Etuliput ovat myynnissä 14.4. konserttiin asti Lippupisteen verkkokaupassa sekä Kuopion Musiikkikeskuksen lippukassalla. Etu perushintaisesta lipusta.

Liput 7.4. Huilun hengetär -konserttiin: 33 € / 27 € / 11 € / 4 € konserttipäivän etulippu opiskelijat ja alle 20v. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Myynti: Kuopion Musiikkikeskus ma-pe klo 15-17 tai esityksen alkuun, viikonloppuisin 1 h ennen esitystä, puh. 0600 96 100 (1,98 €/min + pvm). Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2, ks. aukioloajat kaupunginteatterin www-sivuilta), puh. 0600 41 31 43 (1,98 €/min + pvm + pmp). Sokos Kuopio ja Lippupisteen myyntipisteet kautta maan. eLiput Lippupisteen verkkokaupasta.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI

Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio