Kuopion Kaupunginorkesteri

 
 

Jari Eskola Kuopion Musiikkikeskuksen ja Kuopion kaupunginorkesterin uudeksi johtajaksi

Facebook Twitter

Julkaistu 03.08.2023

Uusi johtaja aloitti työnsä

Kuopion Musiikkikeskuksen ja Kuopion kaupunginorkesterin uudeksi johtajaksi on valittu FM Jari Eskola, joka on toiminut mm. musiikkikustantamo Fennica Gehrman Oy:n kustannuspäällikkönä, Suomen Säveltäjät ry:n toiminnanjohtajana sekä Suomalaisen musiikin tiedotuskeskuksen palvelu- ja kehityspäällikkönä. Uusi johtaja aloitti työnsä Kuopiossa 1.8.

Kuopion Musiikkikeskuksen ja kaupunginorkesterin uuden johtajan haku avautui 21.3. ja se päättyi 11.4. Määräaikaan mennessä virkaan tuli 18 hakemusta. Hakemusten ja niistä tehdyn ansiovertailun perusteella haastatteluun valittiin 5 hakijaa. Haastatteluryhmä esitti yksimielisesti, että virkaan valitaan FM Jari Eskola.

Jari Eskola on toiminut mm. musiikkikustantamo Fennica Gehrman Oy:n kustannuspäällikkönä, Suomen Säveltäjät ry:n toiminnanjohtajana sekä Suomalaisen musiikin tiedotuskeskuksen palvelu- ja kehityspäällikkönä. Lisäksi hän on työskennellyt mm. Tukholman konserttitalon ja Kuninkaallisen filharmonisen orkesterin musiikkikirjaston osastopäällikkönä sekä amerikkalaisen Educational Music Services -kaupan Euroopan toimintojen vetäjänä. Eskolalla on lukuisia luottamustehtäviä suomalaisella musiikkikentällä.

Kuopiolaislähtöinen Eskola aloitti työnsä 1.8. Syyskausi 2023 on ensimmäinen Kuopion kaupunginorkesterin ylikapellimestarin, Eugene Tziganen suunnittelema konserttikausi.

Musiikkikeskuksen ja kaupunginorkesterin johtaja toimii näköalapaikalla monipuolisessa toimintaympäristössä kansainvälisten taiteilijoiden keskuudessa, yritysneuvotteluissa, konsertti- ja kongressikeskuksen kehittäjänä sekä vaikuttajana kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Tehtävässään hän johtaa tavoitteellisesti Musiikkikeskuksen ja orkesterin toimintaa ja kehittämistä, vastaa toiminnan tuloksellisuudesta, taiteellisesta suunnittelusta yhdessä ylikapellimestarin kanssa taiteellista työryhmää konsultoiden, taiteilijoiden kiinnittämisestä ja työsuunnitelman vahvistamisesta. Johtaja toimii myös Musiikkikeskuksen ja orkesterin hallinnon ja tuotannollisen tiimin esihenkilönä.

Lisätietoja: Kuopion Musiikkikeskuksen ja Kuopion kaupunginorkesterin tuotantopäällikkö Markku Ruotsalainen, p. 044 7182 362

Kuopion Musiikkikeskus on yksi Suomen merkittävimmistä konsertti- ja kongressikeskuksista, maakunnan musiikkielämän sydän sekä Kuopion kaupunginorkesterin toiminnan keskus. Orkesterin toimintaa leimaa monipuolisuus ja kansainvälisyys. Vakituisia työntekijöitä organisaatiossa on yli kymmenestä eri maasta. Musiikkikeskuksessa vierailee vuosittain suosituimmat kotimaiset viihdetaiteilijat ja Kuopion kaupunginorkesterin kapellimestari- ja solistivieraat eri puolilta maailmaa. Aktiivisen tapahtumatalon tiloissa järjestetään konserttien lisäksi kokouksia, kongresseja, näyttelyitä ja erilaisia yritystilaisuuksia ympäri vuoden. Musiikkikeskuksen tiloissa toimii lisäksi kolme taideoppilaitosta: Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, Kuopion konservatorio ja Savonia-ammattikorkeakoulun musiikin ja tanssin yksikkö. Talon ravintoloitsijana toimii Kanresta Oy. 

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI / KUOPION MUSIIKKIKESKUS
Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi
www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri
www.kuopionmusiikkikeskus.fi | Facebook: KuopionMusiikkikeskus | Instagram: kuopionmusiikkikeskus

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio