Kuopion Kaupunginorkesteri

 
 

Avoimien ovien päivänä 15.2. voi tutustua Kuopion Musiikkikeskuksen toimijoihin ja tarjontaan

Facebook Twitter

Julkaistu 06.02.2024

Päivän ohjelmassa mm. musiikkiesityksiä ja talokierroksia

Kuopion Musiikkikeskuksen Avoimien ovien päivä torstaina 15.2. tarjoaa monipuolista ohjelmaa, ja päivän aikana päästään tutustumaan talon toimijoihin ja tarjontaan. Klo 11-15 luvassa on mm. musiikkiesityksiä ja talon esittelykierroksia. Avoimien ovien päivään on vapaa pääsy. Päivä huipentuu Kuopion kaupunginorkesterin Open Orchestra -konserttiin klo 18, johon on pääsyliput.

Kaikki Kuopion Musiikkikeskuksessa toimivat organisaatiot toivottavat musiikin ja tanssin ystävät jälleen lämpimästi tervetulleiksi Avoimien ovien päivään Kuopiosta ja kauempaakin. Klo 11-15 luvassa on monipuolista ohjelmaa, mm. musiikkiesityksiä, talon esittelykierroksia sekä arvontaa ja erikoistarjouksia. Avoimien ovien päivän sisällöstä ja ohjelmatarjonnasta vastaavat kaikki talossa toimivat organisaatiot sekä Musiikkikeskuksen vieressä toimiva taidelukio Lumit.

Avoimien ovien päivän avaavat talon organisaatioiden johtajat klo 11 Valohallissa, jossa on ohjelmaa klo 14 saakka. Tämän jälkeen ohjelma jatkuu taidelukio Lumitin Black Boxissa klo 15 asti. Valohallissa talon opiskelijat esittävät musiikkia soittaen ja laulaen. Päivän aikana on mahdollisuus pistäytyä myös seuraamassa laulun- ja tanssinopiskelijoiden opetusta sekä osallistua yhteislaulutilaisuuteen teemana rippikoululaulut. Valohallissa kuullaan lisäksi talon toimintaan liittyviä haastatteluja, joissa tuodaan esiin mm. oppilaitosten kansainvälistä toimintaa.

Talokierroksilla päästään kurkistamaan kulissien taakse. Klo 11.45 kierroksen vetää viime elokuussa Kuopion Musiikkikeskuksen johtajan pestin aloittanut Jari Eskola, ja talon kaikki portaat kierretään Kuopion konservatorion väistyvän rehtorin Esko Kauppisen opastuksella klo 12.45. Päivän aikana tutustutaan myös konservatorion uuteen rehtoriin, Elina Vetoniemeen. Klo 12.30 asiantuntijaluennon pitää Itä-Suomen yliopiston unitutkija Samu Kainulainen. Lyhyt maistiainen kaupunginorkesterin Open Orchestra -konsertista kuullaan klo 12 ja klo 13.30. Päiväkonsertteihin on rajoitettu määrä paikkoja tarjolla, eikä niihin voi varata paikkoja ennakkoon.

Tarkempi päiväohjelma julkaistaan Kuopion Musiikkikeskuksen www-sivuilla lähempänä ajankohtaa. Klo 11-15 järjestettävään ohjelmaan on vapaa pääsy.

Klo 11-14 Valohallissa nautitaan Ravintola Oodin lounaasta korealaisen keittiön mauilla. Lounaan hinta on 11,00 €. Valohallin kahvio palvelee lounaan ajan.

Päivä huipentuu Kuopion kaupunginorkesterin klo 18 alkavaan Open Orchestra -konserttiin, johon on pääsyliput. Lippuja on myynnissä rajoitettu määrä.

Kuopion Musiikkikeskuksen lipunmyynti palvelee Avoimien ovien päivänä klo 10-18.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä kaikki Kuopion Musiikkikeskuksessa toimivat organisaatiot eli Kuopion Musiikkikeskus, Kuopion kaupunginorkesteri, Kuopion konservatorio, Savonia-AMK / Musiikki ja tanssi, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Kuopion yksikkö ja Ravintola Oodi (Kanresta Oy) sekä taidelukio Lumit.

Ystävänpäiväviikolla 12.-18.2. Kuopion kulttuuritaloissa etsitään Amorin karanneita rakkauskirjeitä.
Pystytkö löytämään omasi? Kirjeiden on nähty lentelevän Kuopion kulttuuritalojen, kuten museoiden, pääkirjaston, ja kansalaisopiston lähettyvillä. Rakkauskirjeistä on saatu näköhavaintoja myös ennen Kuopion kaupunginteatterin esityksiä ja Kuopion Musiikkikeskuksen Avoimien ovien päivänä 15.2. Pidä siis silmäsi tarkkana ja etsi oma rakkauskirjeesi Ystävänviikolla! Rakkauskirjeen voit pitää itse, antaa ystävälle tai muulle sinulle tärkeälle henkilölle. Katso Ystävänpäiväviikon muu ohjelma Kuopion kaupungin www-sivuilta.

Liput Open Orchestra -konserttiin: 15 € aikuiset / 4 € lapset alle 16v ja opiskelijat / 10 € kevään kausikorttiasiakkaat (max. 2 etulippua / kausikortti, etulippujen lunastus vain Kuopion Musiikkikeskuksen lippukassalta). Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/ lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Myynti: Kuopion Musiikkikeskus, ma-pe klo 13-17 tai esityksen alkuun, viikonloppuisin 1 h ennen esitystä, puh. 0600 96 100 (1,98 €/ min + pvm). Myynti myös Lippupisteen myyntipisteet ja R-kioskit (vain lunastus varausnumerolla). eLiput Lippupisteen verkkokaupasta. Lisäksi Kuopion kaupunginteatteri (ks. aukioloajat kaupunginteatterin www-sivuilta).

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI / KUOPION MUSIIKKIKESKUS
Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi
www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri
www.kuopionmusiikkikeskus.fi | Facebook: KuopionMusiikkikeskus | Instagram: kuopionmusiikkikeskus 

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio