Kuopion Kaupunginorkesteri

 
 
Somekuva

VIERAILUKONSERTTI @KUHMO-TALO: PARTYTUURE – SOVITUKSIA SINFONIAORKESTERILLE

Lauantai 21.09.2024 klo 18 Kuhmo-talo

Facebook Twitter

Tuure Kilpeläinen
Kuopion kaupunginorkesteri
Tuure Kilpeläisen Olohuone-yhtye:
Ansku Mellanen, basso ja kitara
Julius Sihvonen, koskettimet
Eliel Viitanen, rummut
Antti Rissanen, kapellimestari

Rakastetun laulaja-lauluntekijä Tuure Kilpeläisen ja Kuopion kaupunginorkesterin ainutlaatuisessa yhteiskonsertissa kuullaan Kaihon Karavaanin hittejä sekä Tuuren uusimman albumin voimakkaita ja raikkaita kappaleita. Artistin laajan tuotannon helmet nousevat uusiin korkeuksiin isolle sinfoniaorkesterille sovitettuna, ja laaja äänimaailma yhdistettynä Tuuren samettisen rouheaan ääneen ja tunnepitoiseen tulkintaan lupaa kuulijoille musiikillisia elämyksiä täynnä suurta tunnetta.

”Yhteistyö ison orkesterin kanssa on minulle uutta, ja niinpä nämä konsertit ovat suuri askel tuntemattomaan. Odotan jännityksellä, mutta erittäin suurella innolla tulevia keikkoja yhdessä Antti Rissasen ja suomalaisten huippuorkestereiden kanssa”, Tuure kertoo. ”Haluamme toteuttaa tämän kaiken kunnianhimoisesti. Annoin suuresti arvostamillemme sovittajille vapaat kädet ja Antti Rissaselle täydet valtuudet toimia taiteellisena johtajana. Halusimme pistää itsemme likoon niin, että sovituksiin tulisi jotain uutta ja suurta, kappaleen perusajatuksen pysyessä uskollisena alkuperäiselle. Ohjelmisto on mietitty hyvin tarkkaan. Luonnollisesti mukana on tunnetuimpia kappaleitani, mutta myös helmiä, joita en ole esittänyt vuosiin”, artisti taustoittaa.

”Tuuren kappaleet ovat vahvoja, perinteiseen käsityöhön nojaavia popkappaleita, jotka tarjoavat sovittajalle runsaasti mahdollisuuksia käyttää orkesterin väripalettia, mutta silti aina soittavat kuin itse itseään”, konserttien taiteellinen johtaja Antti Rissanen puolestaan kommentoi.

Syksyn aikana artisti konsertoi yhteensä seitsemässä kaupungissa ympäri Suomen, neljän eri sinfoniaorkesterin säestämänä. Konsertti on osa Tuure Kilpeläisen PartyTuure-kiertuetta, jolla hän konsertoi seitsemässä kaupungissa ympäri Suomen, neljän eri sinfoniaorkesterin säestämänä. Konsertit toteutetaan yhteistyössä Kuopion kaupunginorkesterin, Jyväskylä Sinfonian, Kymi Sinfoniettan sekä Lappeenrannan kaupunginorkesterin kanssa. Kuopion kaupunginorkesteri toteuttaa konsertin myös 21.9. Kuhmo-talossa.

Iskelmä-Finlandialla vuonna 2023 palkittu ja useaan otteeseen Emma-palkinnolla noteerattu Tuure Kilpeläinen julkaisi loppuvuodesta uuden studioalbuminsa ”Sanat jää ilmaan”. Muun muassa hiteistään ”Kaikki mihin oot tottunut”, ”Matkalla kotiin” ja ”Valon pisaroita” tunnetun artistin kappaleet ovat tuoneet esittäjälleen vuosien varrella lukuisia ja moninkertaisia kulta- ja platinalevyjä.

Järj. Kuhmo-talo
Lisätietoja www.kuhmotalo.fi 

MUITA TAPAHTUMIA

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio