Kuopion Kaupunginorkesteri

 
 
Somekuva

VIERAILUKONSERTTI OULUSSA: KEVÄTUHRI

Perjantai 26.05.2023 klo 19 Madetojan sali, Oulu

Facebook Twitter

Kuopion kaupunginorkesteri & Oulu Sinfonia
Rumon Gamba, kapellimestari
Sir Simon Keenlyside, baritoni

Richard Strauss: Till Eulenspiegel (Iloiset kepposet) op. 28
Gustav Mahler: Lieder eines fahrenden Gesellen (Vaeltavan kisällin lauluja)
Igor Stravinsky: Kevätuhri

Igor Stravinsky työnsi musiikin mannerlaatat törmäyskurssille vuonna 1913 säveltämällä Kevätuhrin, koko 1900-luvun säveltaiteen tärkeimpänä pidetyn teoksen. Sen alkuvoimaiset soinnut, alitajunnan portteja jyskyttävät rytmit sekä yhtä lailla orkesterin kuin yleisön varpailleen nostattava volyymi ennakoivat tapahtumia, joiden jäljiltä maailma oli peruuttamattomasti muuttunut.

Brittibaritoni, moninkertainen Gramophone-voittaja ja useasti vuoden laulusolistiksi valittu Sir Simon Keenlyside tunnetaan tulkitsijana, joka ilmentää ihmisyyden tunteita niin kevyesti kuiskimalla kuin äänimassoja vyöryttämällä. Gustav Mahlerin Vaeltavan kisällin lauluissa kumpaakin kykyä tarvitaan. Maaliskuussa 2020 peruttu Kuopion kaupunginorkesterin ja Oulu Sinfonian yhteistyökonsertti toteutuu pitkän odotuksen jälkeen.

Kesto noin 1 h 50 min (sis. väliajan)

Varaslähtö Ravintola Preludissa klo 18.30. Keskustelu illan konsertista.
Tilaa tarjoilu

Järj. Oulu Sinfonia

Liput: 55 € perushinta / 45 € eläkeläinen / 35 € opiskelija, työtön, lapsi (3–17 v)
Kaikukortilla ilmainen sisäänpääsy konserttiin (lippuja rajoitettu määrä). Kaikukorttiliput ovat noudettavissa etukäteen vain Oulu10-asiointipisteistä.

Hinnat sisältävät käsittelykulut. Erikseen veloitetaan tilausmaksu 2 €/tilaus Ticketmasterin lippukaupasta tai 1,50 €/tilaus Ticketmasterin verkkokaupasta ostettaessa. Tilausmaksu ei koske Madetojan salin lippukaupasta ostettuja lippuja eikä Kaikukortti-asiakkaita.

Konsertit Oulun Musiikkikeskuksessa 25.5.2023 ja 26.5.2023.

MUITA TAPAHTUMIA

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio