Kuopion Kaupunginorkesteri

 
 
Somekuva

MIELIKUVITUSPASSIO

Keskiviikko 05.04.2023 klo 19 Kino Kuvakukko

Facebook Twitter

Kuopion kaupunginorkesterin jouset
Ensemble Nylandia
Tölöläb
Matias Häkkinen, liidaus ja cembalo

Mielikuvituspassio kertoo pääsiäisen ajan musiikillisen tarinan uudella tavalla kattaen draaman kaaren palmusunnuntain hoosiannasta hiljaisen viikon kärsimyksen kautta ylösnousemuksen riemuun. Luvassa on tuttuja ja rakkaita klassikoita yhdistettynä ennen kuulemattomiin äänimaisemiin. Konsertti kunnioittaa vakavaa, perinteistä ja voimakasta aihetta, mutta sisältää myös kepeämpiä sävyjä, spontaania otetta ja jopa ripauksen vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Konseptin on suunnitellut cembalisti Matias Häkkinen tätä tilaisuutta varten. Illan aikana kuullaan toisiinsa nivoutuvia musiikkinumeroita: orkesteriosuuksia, elektroakustista improvisaatiota, laulua, nykyajan klassikoita sekä renessanssi- ja barokkimusiikkia myös periodisoittimin esitettynä. Konsertin ohjelmassa soivat barokin aikakaudelta mm. J.S. Bachin Johannes-passion aariat sekä Georg Friedrich Händelin Hallelujah Messias-oratoriosta ja renessanssin ajalta mm. Gilles Binchoisin ja Pierre de la Ruen teokset. Esiintyjinä ovat Kuopion kaupunginorkesterin jouset ja elektroniikkayhtye Tölöläb yhteistyössä Ensemble Nylandian kanssa.

Kesto noin 1h 10 min, ei väliaikaa.

Järj. Kuopion kaupunginorkesteri
Liput: 10 €

Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Yhteistyössä 

Toteutusta tukee Uudet klassikot –rahasto: SKR, Svenska Kulturfonden, Kordelinin säätiö ja Wihurin rahasto. Taiken avustuksen piirissä olevat toimijat yhdessä valtionosuutta saavien taidelaitosten kanssa.

MUITA TAPAHTUMIA

     

    YHTEISTYÖKUMPPANIMME
    OP Kuopio