Musiikkikasvatus

Kuopion kaupunginorkesteri haluaa tutustuttaa erilaiset käyttäjäryhmät musiikin maailmaan. Monipuolisten konserttien avulla lisätään yleisön tietoisuutta ja tietoa orkesterimusiikista ja muusta taidemusiikista.

Kuopion kaupunginorkesterin musiikkikasvatustyö on suunnattu erityisesti päiväkoti- ja kouluikäisille lapsille, yläkoululaisille ja lukiolaisille sekä nuorille aikuisille.  Kausittain orkesteri toteuttaa näille kohderyhmille räätälöityjä teemakonsertteja. Myös vanhuksille, erityisryhmille sekä muulle aikuisyleisölle tarjotaan elävää musiikkia mm. vanhusten päiväkonserttien ja Taiteiden Juhlan ilmaiskonserttien muodossa. Lisäksi orkesteri käynnisti vuonna 2010 kummilapsitoiminnan kutsumalla orkesterin 100-vuotisjuhlavuonna 2009 syntyneet kuopiolaiset lapset orkesterin kummilapsiksi.

Musiikkikasvatustoiminnalla orkesteri palvelee Kuopion lisäksi koko maakunnan sekä laajemmankin alueen yleisöä. Konsertoimalla lähikuntien eri-ikäisille kuulijoille orkesteri haluaa parantaa elävän taidemusiikin saavutettavuutta myös Kuopion ulkopuolella.

Kaupunginorkesteri tuottaa musiikkikasvatustoimintaansa tukevaa aineistoa projektikohtaisesti lasten ja nuorten kulttuurikasvatussivustolle (www.kulttuurikasvatus.kuopio.fi).