TIEDOTTEET

«Takaisin

Sini-valkoisia säveliä

Sini-valkoiset sävelmät soivat Kuopion kaupunginorkesterin konsertissa

Solistit Heidi Pakarinen ja Hannu Lehtonen matkaavat suomalaisen viihteen historiaan

Kuopion kaupunginorkesterin Sininen ja valkoinen –konsertissa keskiviikkona 29.3. klo 19 tehdään matka suomalaisen musiikkiviihteen 100-vuotiseen historiaan. Suomalaisia säveliä Kuopion Musiikkikeskuksen konserttilavalla tulkitsevat vuoden 2013 hurmaava tangokuningatar, siilinjärveläislähtöinen Heidi Pakarinen sekä vuoden 1992 tangoprinssi, pehmeä-ääninen baritoni Hannu Lehtonen. Upeista orkesterisovituksista vastaa viihteen mestari Markku Johansson, joka myös johtaa konsertin.

Itsenäisen Suomen aika on merkittävä ajanjakso suomalaisen viihteen historiassa. Teollistumisen ja teknologian kehityksen myötä ihmisten vapaa-aika lisääntyi ja mm. viihdemusiikin kysyntä kasvoi. 1900-luvun ensimmäinen vuosikymmen oli paljolti J. Alfred Tannerin ja ruotsalaisperäisten kuplettien aikaa. Myös mm. Oskar Merikanto loi sävellystyöllään vahvasti pohjaa suomalaiselle laululyriikalle. Suomalaisuuden nostaessa päätään nousi myös kansallinen viihde entistä suurempaan rooliin. Jopa niin, että itsenäistymistaistelujen tiimellyksessä syntyneen, konsertissa kuultavan Sibeliuksen Jääkärimarssin voisi katsoa olevan eräänlainen lähtölaukaus myös suomalaiselle viihteelle.

Matkalla suomalaisen viihteen satavuotiseen historiaan kuullaan monipuolinen kattaus kotimaisen elokuvan rakkaimpia lauluja, sota-ajan merkittäviä iskelmiä ja sodanjälkeisen Suomen jälleenrakennuksen lauluja ja päädytään 2000-luvun rakkaisiin iskelmiin. Konsertti tarjoaa mm. Georg Malmstenin, George de Godzinskyn, Reino Helismaan, Kai Chydeniuksen, Jukka Kuoppamäen ja Juicen unohtumattomia kappaleita.

Ennen illan konserttia klo 17.30 Musiikkikeskuksen Valohallissa jatkuu ajankohtaisia aiheita käsittelevä Suomi 100 vuotta –keskustelusarja: ”Yhdessä”. Keskustelun vetää Kuopion kaupungin markkinointijohtaja Kirsi Soininen teemalla Mitä on hyvinvointi ja onnellisuus 100-vuotiaassa Suomessa. Keskustelijoina nähdään opinto-ohjaajataustainen suunnannäyttäjä ja kohtaamisintoilija Leena Ståhlberg, taiteilija ja festivaalijohtaja Johanna Tuukkanen sekä Kuopion kaupungin Terveydenhuollon ja perusturvan palvelualuejohtaja Markku Tervahauta, jotka pohtivat mm. miten erilaiset rakenteet voivat tukea hyvinvointia ja onnellisuutta ja mitkä ovat yhteiskunnan, yhteisön ja yksilön roolit hyvinvoinnin edistämisessä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Liput Sininen ja valkoinen -konserttiin: 35 € permanto / 30 € parvet, eläkeläiset ja ryhmät väh. 20 hlöä / S-Etukortilla 33 € permanto / 28 € parvet. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/ lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Myynti: Kuopion Musiikkikeskus (Kuopionlahdenkatu 23), Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2), Sokos Kuopio, Kuopio Info kauppakeskus Apajassa sekä Lippupisteen myyntipisteet kautta maan. Musiikkikeskuksen ja kaupunginteatterin yhteinen palvelunumero: 0600 96 100 (1,98 €/ min. + pvm). eLiput: www.lippu.fi.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI
Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi
www.kuopionkaupunginorkesteri.fi | Facebook: Kuopionkaupunginorkesteri | Instagram: kuopionkaupunginorkesteri