TIEDOTTEET

«Takaisin

Lajeina beach volley ja taidemusiikki

Yhteistyö tuo Kuopion kaupunginorkesterin beach volley -tapahtumaan

Sunsets Kuopion perjantai-illassa soi sinfoniamusiikki

Uudistunut beach volley –tapahtuma Sunsets Kuopio (4.-5.8.) on tehnyt uraauurtavan sopimuksen Kuopion kaupunginorkesterin kanssa. Sunsets Ceremony Goes Symphony -yhteistyö tuo sinfoniaorkesterin tapahtuman perjantai-illan 4.8. ohjelmaan. Kapellimestari Toshifumi Kanain johtama kaupunginorkesteri soittaa satamatorin lavalla kello 22 alkaen sinfoniamusiikin klassikkoja.

Ohjelmistossa on niin Johann Strauss nuoremman ja Beethovenin musiikkia kuin Finlandiaakin. Konsertti huipentuu pyroteknikkojen tehosteisiin. Luvassa on myös muita ohjelmanumeroita, jotka paljastetaan myöhemmin.

- Tämä ohjelma poikkeaa täysin kaikesta, mitä meillä on aikaisemmin nähty. Yhdessä musiikin, sirkushuvien ja satamamaisemien kanssa tästä tulee unohtumaton kokonaisuus, iloitsee tapahtumapäällikkö Tatu Säisä.

- Tällä esiintymisellä käynnistetään kaupunginorkesterin syksy. Luvassa on klassisia hittejä hienoissa puitteissa pimenevässä elokuun kesäyössä, sanoo puolestaan Kuopion Musiikkikeskuksen johtaja Michael Claussen.

Kuopion kaupunginorkesteri on aiemmin ollut mukana muun muassa Kuopio Wine Festivalilla, Ilosaarirockissa ja muissa ulkoilmatapahtumissa. Claussen pitää orkesterin esiintymistä tapahtumissa ja kotipaikkansa Musiikkikeskuksen ulkopuolella tärkeänä.

- Beach volley -tapahtumassa emme ole vielä olleet. Hiekalla emme sentään soita, sillä soittimet resonoivat hiekan kautta, naurahtaa Claussen.

UUDISTUNEELLE TAPAHTUMALLE SUOMI 100-RAHOITUSTA

Aiemmin Trust Kapital Open -nimellä tunnetun Sunsets Kuopio -tapahtuman ja Kuopion kaupunginorkesterin yhteistyötempaus on saanut avustusta Kuopion kaupungin Suomi 100 –juhlavuoden tapahtumiin kohdennetusta potista.

Tapahtuman ottelut ja yleisöohjelma ovat sekä perjantaina että lauantaina kaikille avoimia ja maksuttomia. Laajetessaan tapahtuma on siirtynyt Albatrossin edustalta satamatorille keskittyvälle tapahtumakentälle. Lauantai-iltana tapahtumassa esiintyvät Jukka-Poika ja Krista Siegfrids.

- Samalla, kun koko tapahtuma ja hiekkakenttä on siirtynyt satamatorille, otamme myös hiekan haltuun uudella tavalla. Orkesterin esiintyessä perjantaina, hiekalla nähdään tanssijoita ja lauantai-iltana artisteja saa luvan kanssa mennä fanittamaan ja jammailemaan musiikin tahdissa hiekkakentälle, kertoo Säisä.

Aiemmin sunnuntaille venyneen beach volley -tapahtuman loppuottelut käydään tänä vuonna lauantaina. Turnauksessa on 6 miesjoukkuetta ja 6 naisjoukkuetta, joista parhaat selviävät lauantaina kello 19 mennessä. Yksi suosituimmista ohjelmista tapahtumassa on ollut perinteinen hyväntekeväisyysottelu, joka ajoittuu tänä vuonna lauantai-illalle turnauksen päätteeksi, ennen artisteja.

VIP-myynnistä elävä tapahtuma on vahvistanut entisestään kutsuvierasalueen viihtyvyyttä. VIP-alueella on screenillä varustettu teltta, saunarekka, Olotar-sauna, porealtaita ja muuta viihdykettä. VIP-teltassa on tarjolla Anssi Kantelisen suunnittelema menu. Tapahtuman pääyhteistyökumppani Coronan ohella esillä ovat paikalliset juomaylpeydet Rock, Paper & Scissors -panimo ja Lignell&Piispanen. Tapahtuma-alueen viereen kohoaa taivasravintola, Dinner in the Sky.

- VIP-lipunmyynti on käynyt kuumana ja lippuja on myyty nyt yli 900, huomattavasti aiempia vuosia enemmän, mutta myös VIP-alue on aiempia vuosia laajempi, joten mukaan mahtuu vielä hyvin, hymyilee Säisä.

LISÄTIEDOT JA HAASTATTELUT
•    Sunsets Kuopio, Tatu Säisä, tatu(at)trustkapitalopen.fi, 044 3430504
•    Kuopion kaupunginorkesteri, Elina Prepula, elina.prepula(at)kuopio.fi, 044 718 2364